Voordracht Karel van Wolferen nummer 26: “Het Grote Vergeten”

Voordracht Karel van Wolferen nummer 26: "Het Grote Vergeten"
Voordracht Karel van Wolferen: “Het Grote Vergeten”
Voordracht Karel van Wolferen: “Het Grote Vergeten”
Reacties (alleen voor leden)
Alleen abonnees kunnen reacties plaatsen.
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Harry Dorrestein van

Wat een indringend verhaal, gelijk nog een keer geluisterd. Hier wordt je verdrietig van

Nils Graaf

In bovenstaande betoog stelt Van Wolferen het komende jaar in herhaling te willen vallen. Al een tijdje bekruipt mij het gevoel dat vooral Van Wolferen zelf in herhaling begint te vallen. Jammer, want er is nog zoveel dat totaal niet aan bod is gekomen. Ik wil hem hier oproepen enkele van zijn paradigmata te laten vallen, waarna er weer voldoende is om over te schrijven. Van Wolferen en maar weinig schrijvers van Gezond Verstand lijken tijdens de coronaplandemie de juiste lessen te hebben geleerd. De twee belangrijkste lessen zijn dat we moeten vaststellen dat ons geopolitieke wereldbeeld niet bleek te kloppen en dat wij zelfs een vals mensbeeld hadden. Ons wereldbeeld Gedurende de plandemie hebben we kunnen vaststellen dat in vrijwel alle landen hetzelfde mediaregime heerst. Niet alleen in het Westen, ook in Rusland, Wit-Rusland, China, Iran, Japan en Israël werden de mensen op vrijwel identieke manier geconfronteerd met een propagandacampagne die we in de geschiedenis op deze schaal misschien wel nog nooit hebben meegemaakt. Dit moet betekenen dat de mediamacht in al die landen verregaand is gleichgeschaltet; dus vanuit één punt in de wereld wordt aangestuurd. Wie de media beheerst, heeft de macht. Het kan dus niet anders dan… Lees verder »

Nils Graaf

‘De jeugd van tegenwoordig’, dacht ik toen ik het artikel op pagina 3 van Simon van Gelder had gelezen. Ik ken hem niet maar ik stelde mij een krakende oude man voor. Zou het werkelijk zo zijn dat de onderwijsvernieuwingen van de jaren zestig deze Coronapandemie hebben mogelijk gemaakt? Gelukkig spreekt gezond Verstand zich op pagina 6 in een artikel uit 1978 alweer tegen. We lezen dat wij van de geschiedenis niet hebben geleerd want: ‘het resultaat van het welvaarts-denken en de daaraan gekoppelde illusie dat oorlog tot het verleden behoort.’  Aha, niet het onderwijs is het probleem maar het welvaartsdenken. Tsja, wat is het nou? Heeft Gezond Verstand na anderhalf jaar nou nog steeds geen beeld hoe Rutte en zijn boevenbende het gelukt is het hele volk zo voor de gek te houden? Wordt er wel eens gediscussieerd binnen Gezond Verstand? Of zit ik tweewekelijks het werk van tien eenlingen te lezen die er tussendoor lustig op los surfen, de zoekmachine in de hand? Wat ik heb gezien, en gezien de vele artikelen in bijvoorbeeld Off-Guardian, velen met mij, is een psychologische operatie die er uitdrukkelijk op gericht was om op ons onderbewuste, instincten en emoties in te werken.… Lees verder »

Losse uitgave bestellen

Selecteer een uitgave en druk op Doorgaan.
Het kan enkele seconden duren voordat je wordt doorgestuurd.

Ga naar de webshop als je een uitgave in PDF formaat wilt downloaden.

Welke uitgave wil je bestellen?
Aantal exemplaren

This will close in 0 seconds

PDF downloaden.

Als deelnemer van Gezond Verstand kun je alle uitgaven als PDF downloaden.

Om een uitgave te downloaden moet je het bestelproces doorlopen, maar hoef je niets te betalen. Je kunt het bestand daarna downloaden vanuit Mijn Account > Downloads.

Welke uitgave wil je downloaden?