Voordracht Karel van Wolferen nummer 10: “Vernietiging en wederopbouw”

Voordracht Karel van Wolferen nummer 10: "Vernietiging en wederopbouw"
Voordracht Karel van Wolferen nummer 10

Stoomwals

Karel legt uit over verkeerde behandelmethodes door artsen, communicatiestromen tussen artsen, het peer-reviewen van wetenschappelijke methodes, en de stoomwals als visualisatie voor het ontbreken van de juiste discussie.

Voordracht Karel van Wolferen:
Vernietiging en wederopbouw

Ben je deelnemer van Gezond Verstand?
Dan kun je hieronder deelnemen aan de discussie.

Abonneer
Laat het weten als er
23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Chris Visser Sr.

Beste Lieve Eerlijke naar Waarheid zoekende Karel,

Wat ben ik blij met jouw initiatief van Gezond Verstand.
In 40/45 waren er duizenden moedige mensen die ondergronds hun leven waagden voor hun natuurlijke vrijheidsgevoel.
Ook ik ben opgegroeid met familieleden die Joodse onderduikers beschermden.
Karel en fantastisch team, BEDANKT!

Dikke knuffel,
Opa Chris(78)

egbert roeper

Karel , als de tegenstander de spelregels niet accepteert wat dan ….?
Ook al heb je gelijk, hoe de angst van de niet denkende meute te doorbreken…..
Bastille bestorming….?!!
Groet egbert

Nils Graaf

Een goed blad gedijt niet zonder kritiek. Hierbij wil ik reageren op het tweede artikel van Eric van de Beek over de MH17 en Bellingcat. In mijn ogen is Bellingcat een bijzaak. Onlangs stuurde ik Van de Beek een onderzoek toe naar aanleiding van zijn stuk in De Andere Krant over de rechtszaak rond de MH17. Ik stuurde hem onderstaand onderzoek toe en stelde dat we de dader al lang kennen. Hij wilde er niet naar kijken en reageerde geïrriteerd hoe ik toch zo zeker kon zijn van mijn zaak. Een merkwaardige reactie want dat stond in het artikel dat hij niet wilde lezen. Laat ik dan nu de oproep aan Karel van Wolferen doen. Karel, we weten al hoe het zit en hier staat het: https://graafvanholland.jouwweb.nl/mh17 Het artikel is voor iedereen gemakkelijk te lezen maar de conclusie is moeilijk te bevatten. Is het echt zo erg met onze wereld gesteld? Daarvan raak je pas overtuigd als je er veel tijd in stopt en dat mag ik niet van iedereen verlangen. Ik vind wel dat ik dat van Gezond Verstand mag verlangen. Ik zou zeggen, Karel, tuig een klein onderzoeksgroepje op, je hebt een grote databank aan vrijwilligers, en verifieer… Lees verder »

Nils Graaf

Hierbij een korte reactie op het stuk van Ad Broere ‘Build back better, maar dan anders’. Broere geeft eerst een degelijk overzicht van de gevolgen van de Coronamaatregelen en die zullen niet mals zijn, zeker voor de werkgelegenheid.

Vervolgens vind ik het jammer dat hij niet rechtstreeks concludeert dat dit een machtsgreep van jewelste is. We moeten eerst nog lezen over science-fictionachtige middelen als de ‘cloud’, ‘cryptocurrency’ en geïmplanteerde chips om ons eronder te krijgen. Waarom zou dat allemaal nodig zijn?

Eerst legt Broere uit dat onze economie voor driekwart uit dienstverlening bestaat en dat vooral de kleinschalige bedrijven nu kaltgestellt worden. Zal dit niet voldoende zijn om de burger eronder te krijgen? Hoe zullen wij ons gaan gedragen als er massale werkeloosheid ontstaat?

Aan het eind van het stuk roept Broere op tot kleinschaligheid. Hier spreekt Broere zichzelf tegen. Welke kleinschaligheid is er namelijk nog mogelijk? Heb je niet eerst zelf uitgelegd dat juist die kleinschaligheid voor een belangrijk deel verboden is?

Laten we die science fiction vergeten. De huidige maatregelen zijn al meer dan genoeg om een gruwelijke distopie uit te bouwen.

lammert meijer

Hoe duidelijk mogen we doen/worden? Voor mij is het als volgt: virussen zijn van alle tijden, ze muteren, ook van alle tijden, èn ik ben er blij mee. Ze helpen om het microbioom sterk te houden. Simpel nietwaar? Angst, ja natuurlijk, is nodig om te leven, en wel in de wetenschap dat angst helpt om terug te keren waarvoor het nuttig is, liefde voor al wat is. Een ieder die dat, onderbouwd, anders ziet, is welkom, want ik leer graag van anderen, die ik ben, we zijn allen één. We ademen allen uit dezelfde voorraad, eten allen uit dezelfde voorraad enz. Mensen met ander gedrag dan menselijk bestaan, zullen altijd blijven, om ons wakker te houden. En het drama dat opgevoerd wordt is er om van te leren, bijv. over hoe het anders kan/wil/moet. Wat het drama ook leert, dat we de verantwoordelijkheid weer naar ons toe mogen/moeten trekken. Het is 1 voor 12. Verkiezingen? Welnee, da’s nieuwe wijn in oude vaten, zoiets. Ik stuurde mijn epistel, bijgestaan door juristen van http://www.burgerfront.nl naar de voorzitter van de kiesraad te den haag, met copie naar de burge..meester.. alhier, aangetekend uiteraard, waarin ik aangaf dat ik een mogelijke machtiging besturen opzeg. Ik… Lees verder »

Almo van Roijen

Massaal opstaan gaat helaas niet gebeuren. De angstkwab is bij te veel mensen geprogrammeerd en zal de ratio, zoals de heer Scherder in tv programma’s heeft betoont, verdrukken. Tevens zullen dwangsommen en extra vrijheidsbeperkende maatregelen de groep van niet gevaccineerden en non-conformeerders zwaar onder druk zetten om toch het hoofd voor de maatregelen te buigen. Het is subtieler dan geloof of sterf door het zwaard, maar het resultaat is hetzelfde, conformeren aan het nieuwe normaal. Israël geeft al een voorproefje van hoe dat zal zijn. De ster is terug.

Chris Visser Sr.

Wat maar weinig mensen zich afvragen? Wie zijn wij? Beste goedwillende Koning Willem Alexander, beste mevrouw de voorzitter Khadija Arib, beste Tweede Kamerleden der Staten Generaal,  Alstublieft, volg gewetensvol uw hart? Wereldwijd zouden politici en leidinggevende zich bewust moeten zijn van het feit, dat zij op een natuurlijke manier geëvolueerde mensen zijn.  Kabinet Rutte, bent u echt zo gewetenloos met het nemen van deze maatregelen?  Of begrijpt u de werking van uw natuurlijk geëvolueerde verstand niet?  Stop met belangenangst politiek bedrijven, wees gewoon gewetensvol eerlijk! Kijk 6 minuten? Kinderoffer, collum Prof Pierre Capel:  En 12 minuten, Al is de leugen nog zo snel: https://youtu.be/yTELWskRiT0  Helaas, op een enkeling na zoals Nelson Mandela, gedragen verreweg de meesten politici en leidinggevende zich alsof zij alleen hun verstand zijn, in plaats van het resultaat van een onbeperkt intelligent natuurzuiver fenomeen, onze oer-Kosmos. Wij mensen zijn op deze planeet niet geëvolueerd om elkaar te beheersen of uit te buiten. Of zelfs zonder elkaar persoonlijk te kennen, onder leiding van een paar belanghebbende, in oorlogen te gaan moorden en verkrachten.  Wij zijn hier op deze planeet om met elkaar te genieten van ons leven. Bekijk op basis van zuiver eerlijkheid het resultaat in de natuur om ons heen? Alles is mogelijk! Wat is er dan de oorzaak van, van alle ellende die mensen met elkaar veroorzaken? De oorzaak… Lees verder »

lammert meijer

Opa Chris. (78), dyslexie patiënt???? Met diep respect, vergeet dat etiketje a.u.b., tenzij dat etiketje ook voor mij geldt, wat zou kunnen, en dan nog, ik leg het terzijde. Ik (72 jaar bijna) zou graag eens met u contacten? De redactie mag gebruik maken van mijn emailadres, ok? Wij zijn bewustzijn, liefde, met voorbijgaan aan omgeving, tijd en fysieke bestaan.😆

Henri Kuppens

In het winkelcentrum waar ik altijd mijn boodschappen haal zag ik na lange tijd ineens een paar mensen zonder mondkapje.
Ook een groepje tienermeisjes zonder kapje wat mij toch weer enigszins hoopvol stemde.

Heb mijn zwijgslipje ook maar meteen afgedaan en niemand die iets durfde te zeggen.
Dus ga ik niet meer voor joker lopen in het vervolg.

Henri Kuppens

Overigens wild ik nog kwijt dat Baudet behoorlijk los gaat met zijn campagne tegen de gevestigde orde.
Het zou kunnen dat ze met de avondklok meer (te veel) mensen wakker gemaakt hebben.
Als iedereen (ik zeker) nu lid wordt en stemt op FvD dan is dat tenminste een sterk signaal.

Politiek Den Haag moet met de grond gelijk gemaakt worden.
Nu kan het nog maar als ze de massa gevangen kunnen houden in angst gaat het alleen maar moeilijker worden.

En Karel ik wens je nog veel succes, en vele jaren toe, om met dit waarheids wapen te blijven beuken op dat slangennest.

Ruben Spartaco Bolsius

‘Nils Graaft door!’ Met veel belangstelling heb ik net de aanvulling van Nils Graaf op het stuk van Ad Broere gelezen. Terecht stelt hij Ad en ons de vraag welke kleinschaligheid er nog over is als deze eerst met de grond gelijk gemaakt wordt? Een dystopie is al geen pretje laat staan een gruwelijke variant. Zonder deze flauwe begingrap deel ik zijn zorg en wil ik jullie drie mogelijke zeer concrete tips meegeven. Na elke tip heb ik een aantal vragen die steeds weer in mijn hoofd opspelen en waar ik gaande weg antwoorden op hoop te vinden. Waar het (nog) ontbreekt in het stuk van Ad Broere, en laat ik wel zeggen dat ik me geïnspireerd voel door zijn ideeën, is hoe zorg dat je zelf straks een van die vrije, sterke en stabiele medespelers bent? Tip 1: Zorg dat je zo snel mogelijk van al je schulden af bent. Te beginnen met je hypotheek. Ik weet het het klinkt nu als een flauwe tip. Beetje laat. Zelf ben ik al vier jaar hard aan het aflossen. Ik had een hypotheek van €265.000 met volledig aflossingsvrij tegen 5% rente. Ik betaalde toen €1104 aan rente per maand zonder ook… Lees verder »

Nils Graaf

Je beweert dat door het nieuw gedrukte geld de economie op ontploffen staat. Weet dat Japan nu al 20 jaar eenzelfde ruim geldbeleid voert en daar heeft het weinig invloed gehad, tot dusverre. Laten we elkaar er dus geen angst mee aanpraten; het kan heel lang goed gaan.

Wat er nu natuurlijk wel gebeurt is dat de macht ons bij de keel heeft. Men kan nu elke dag een volgende plaag over ons afroepen. Mochten regeringen ineens besluiten om te gaan bezuinigen dan zal een grote economische crisis onvermijdelijk zijn. Het zal wel één van de zeven plagen worden. Wanneer die komt is geen economische vraag maar een politieke. Een politiek die zich tegen de burger heeft gekeerd.

Ruben Spartaco Bolsius

Duidelijk. De enige toevoeging die ik dan nog wil geven is dat het niet mijn intentie is om iets te beweren. Misschien schrijf ik het knullig. Ik had gehoopt het meer als een ‘wat als’ te brengen.

En wat nog wel mooi is om te vertellen dat mijn hele aflos-avontuur zeker begon met angst voor een falend systeem (dus zorgen voor zo min mogelijk schulden) heeft in de praktijk een veel positievere uitwerking op mij dan ik had kunnen verwachten. Door af te lossen, te beleggen (om er vervolgens jarenlang niet aan te zitten) en de hilarische voorraadkast heb ik sinds vier jaar meer rust dan ooit gevonden. Geen impuls aankopen meer, genieten van kleine dingen, en heerlijk kokkerellen omdat je altijd alles in huis hebt als je ineens een culinaire ingeving hebt. Mijn haastige houding is verdwenen.

Bedankt voor je antwoord. Ik neem hem mee in mijn gedachtegoed.

Und: Fijne dag iedereen! (vanmiddag valt nummer 12 op de mat 😉

Hans Martius

Leg de macht bij een aantal personen en je leert hun ware aard kennen .
Ontneem hun macht , ze zullen dan niets meer voorstellen !

Hans Martius

We zitten in een overgangsfase van collectieve bewustzijns ontwaking , dit is voor de wereld elite en de Vaticaan te bedreigend , vandaar the great build better ….vernietiging van ons bewustzijn …..middels vac (tox) cin campagne .
Hieronder een citaat uit 2016 van David icke …zeer toepasselijk op ons huidige lockdown onzin situatie ,

‘truth vibrations’.”

David Icke wist 20 jaar geleden al dat mensen zouden gaan ontwaken, zeg maar als het ware zouden wakker worden uit een soort sluimer toestand. Alles wat verborgen was zou naar de oppervlakte komen. De waarheid zou niet alleen naar buiten komen, maar kon ook niet tegengehouden worden vanwege die veranderende trillingen. Hij legt uit dat deze frequentie verandering te maken heeft met kosmische veranderingen, onder andere van onze zon. Daarbij gaan we van het ene tijdperk met een bepaalde trilling over naar een ander tijdperk met een hogere trilling. En die overgang, die verandering, daar zitten we nu midden in.

Maria Broos

Cookies Cookies DONDERDAG 25 FEBRUARI 2021 07:33 Vaccinatiepaspoort: enkele reis of valstrik? Griekse regering promoot digitale paspoortoplossing – Overeenkomst met Israël over de verplaatsing van gevaccineerde burgers en contacten met niet-EU-landen Het Verenigd Koninkrijk is een van de landen waarmee Griekenland diplomatieke contacten is aangegaan zodat het verkeer van gevaccineerde burgers zonder aanvullende beperkingen kan plaatsvinden. De Griekse idee van een digitale vaccinatie certificaat dat pan-Europees moet – indien mogelijk universeel – erkenning en geldigheid reeds veel aanhangers heeft gevonden, omdat het de aanzienlijke herstart van zal vergemakkelijken toerisme . Volgens verklaringen van Kyriakos Mitsotakis aan Bloomberg, zal het certificaat het reisproces vereenvoudigen door de pandemische beperkingen voor gevaccineerde mensen effectief op te heffen. Overheidsbronnen staan ​​erop dat het certificaat zal dienen als middel om gevaccineerde burgers te faciliteren en niet als middel tot discriminatie. Convergentie met andere regeringen “Veel lidstaten zijn geïnteresseerd om het idee verder te overwegen”, zei de Griekse premier, “omdat hun burgers vooral tijdens de zomervakantie willen reizen.” Onder hen zijn Cyprus, dat soortgelijke plannen heeft aangekondigd, Oostenrijk, dat samenvalt met het Griekse initiatief, Zweden en Denemarken, waar al een digitaal certificaat wordt verstrekt aan gevaccineerde burgers en binnenkort beschikbaar zal zijn via een mobiele applicatie.… Lees verder »

Maria Broos

Bericht uit de lokale krant pilitischios.grAnderhalve meter afstand of kilometers afstand voor altijd??

Online evenementbespreking. Organisatie: Chian Confederation and Counterweight Social SpaceDe Chian Confederatie en de Antivaros Social Space organiseren een Online Event-Discussie over het onderwerp: “Telewerken is blijven bestaan ​​- Problemen en mogelijkheden van medewerkers”
De huidige “noodtoestand” geeft vorm aan een nieuw sociaal en economisch landschap. Wat momenteel is vastgelegd en geïmplementeerd, blijft echter bestaan ​​na het einde van de pandemie. Tegelijkertijd is de institutionalisering van telewerken en de implementatie ervan een volledige bevrediging van de ambities van werkgevers. 
Dit nieuwe kader dat wordt gevormd, de evolutie ervan na de pandemie, de ambities van werkgevers, de grenzen van telewerken en de problemen en kansen die zich voordoen voor de wereld van werk zullen tijdens het evenement worden geanalyseerd en besproken, terwijl ervaringen met telewerken van de publieke en private sector in Griekenland en in EU-landen zal worden gepresenteerd.
Het online event – discussie vindt plaats op vrijdag 26/2/2021, 19.00 uur.
Interfereren:
Elias Ioakeimoglou, economisch analist
Dora Stathopoulou, lid van de “Antilogos” -fractie in de werknemersvereniging Werken
Alkistis Tsoulakou, voorzitter van de Nokia-werknemersvakbond
Gecoördineerd door Dimitris Antonoglou, Chian Confederation 
U kunt het online bekijken op https://www.facebook.com/chiasymp  en  https://www.facebook.com/antivaro.chios

Boudine Berkenbosch

Beste mensen met en van Gezond Verstand,
Vanmorgen zag ik een korte YouTube van Blue Tiger Studio:
Ingrijpende en unieke grondwetswijzigingen worden bewust verzwegen tijdens de verkiezingen!

Het hele verhaal staat op BlueTube, maar die wil bij mij niet streamen.
https://bluetube.studio/video/6cc0c96e1/mediapanel-grondwetswijziging-het-belangrijkste
Van het beetje wat ik heb gehoord, begrijp ik dat dit ZEER VERONTRUSTEND IS.
Wie kan er bij BlueTube? En welke jurist wil er meer over vertellen in Gezond Verstand?

Overigens mijn grote dank voor Gezond Verstand. Het is onontbeerlijk!

Frits Corpelijn

Ja ik vond het een zeer mooi verhaal weer.
Hiervan heb ik een preview geplaatst op mijn website.
Tevens verwerkt in een nieuw artikel: Corona een jaar later
Ga zo door!!

Martin Lubbe

Chapeau Karel wij en de onzen staan helemaal achter je en denken er helemaal hetzelfde over!Dank voor je inspanningen ook voor je team!
Er zijn te weinig onafhankelijke journalisten!!

Maria Broos

Vanaf vandaag op het eiland Chios Griekenland is er een harde lockdown vanwege de dieprode besmettingen; van 19:00-05:00 een avondklok, alle winkels gesloten, om voeding te kopen moet je binnen de 2 km blijven, met de hond wandelen of een luchtje scheppen mag alleen in je eigen omgeving, voor andere activiteiten buitenshuis is er een formulier of SMS nummer waar gemeld moet worden wat je gaat doen… Welkom in het jaar 1984 van George Orwell

lammert meijer

Lieve maria broos. Ik heb horen zeggen, dat er na de ..moord.. op JFK in 1963, zich een actieve groep vormde om te werken aan uitroeing van de DS/CABAL en intussen zijn er op zo’n 800 plekken op aarde groepen die zich daarmee bezig houden, allemaal aangestuurd door trump. De DS is verslagen intussen en er zijn de voorbij 1 1/2 jaar heel veel …TOPPERS… van hun functie ontheven, vriendelijk gezegd, zeker een miljoen. Hoe kwam het dat BIDEN veilig is opgeborgen? en er nu een toneelspeler ergens vanuit een filmstudio af en toe iets roept? Waar is lady GAGA? Wie zat er achter het opstappen van de italiaanse premier? Wie zijn er bezig met het ontmantelen van DOMINION? Hoe is het mogelijk dat amerika geregeerd wordt door THE ARMY?
Vasthouden aan het 3D beeld van de realiteit is zeer arm, vind ik. Gelukkig lees ik hier verwarmende verhalen, tijd voor een bijeenkomst ergens? In het midden van het land? Ik ben er bij, beloofd!! 😀

Maria Broos

Cookies Cookies MAANDAG 08 MAART 2021 17:43 Login – Registratie Maatschappij Coronavirus: Brief van 20 wetenschappers tegen de lockdown-strategie “Het is twijfelachtig hoe horizontale lockdown, een maatregel van openbaar beleid waarvan is aangetoond dat deze een verwoestend effect heeft op de gezondheid van de bevolking, wordt gekarakteriseerd als een” alarmerende maatregel “. TOBIMA-team 08.03.2021, 16:05       Coronavirus: Brief van 20 wetenschappers tegen lockdown-strategie  tovima.gr In een volledige scheiding van hun positie van de centrale keuze van lockdown- handhaving , als basismaatregel om de pandemie het hoofd te bieden, gaan 20 vooraanstaande wetenschappers verder met hun open brief. Het zijn wetenschappers met verschillende specialiteiten, die het netwerk voor dialoog, onderzoek en analyse voor volksgezondheid hebben opgericht, een interdisciplinair team, zoals ze zeggen: “Productie van onderzoek, ideeën en beleidsvoorstellen voor een multidimensionale en globale benadering van volksgezondheid” . Wat gaat er schuil achter de cynische “coöperatieve” Poetin – Erdogan Zoals ze in de brief aangeven, is het de vraag hoe de horizontale lockdown, een maatregel van openbare orde waarvan is bewezen dat deze een verwoestend effect heeft op de gezondheid van de bevolking en praktisch de enige keuze is van de autoriteiten, wordt gekenmerkt als een ” slimme maatregel “en wordt beschouwd… Lees verder »

Losse uitgave bestellen

Selecteer een uitgave en druk op Doorgaan.
Het kan enkele seconden duren voordat je wordt doorgestuurd.

Ga naar de webshop als je een uitgave in PDF formaat wilt downloaden.

Welke uitgave wil je bestellen?
Aantal exemplaren

This will close in 0 seconds

PDF downloaden.

Als deelnemer van Gezond Verstand kun je alle uitgaven als PDF downloaden.

Om een uitgave te downloaden moet je het bestelproces doorlopen, maar hoef je niets te betalen. Je kunt het bestand daarna downloaden vanuit Mijn Account > Downloads.

Welke uitgave wil je downloaden?