Scroll Top

Voor God spelen in Davos (Rypke Zeilmaker)

Komend jaar komt de financiële, industriële en politieke wereldtop in Davos samen om een ‘herstart van de wereld’, een ‘vierde industriële revolutie’ en de ‘digitalisering van de mens’ te coördineren.
voor god spelen in davos
Voor God spelen in Davos

Rypke Zeilmaker

Komend jaar komt de financiële, industriële en politieke wereldtop in Davos samen om een ‘herstart van de wereld’, een ‘vierde industriële revolutie’ en de ‘digitalisering van de mens’ te coördineren.
O

nze vermeende noodtoestand gaat ergens naar toe. U heeft vast al veel gehoord over geplande massavaccinaties met onbekende ingrediënten. En dan komt er in januari 2021 een grote herziening van het mondiale economisch stelsel. Daarbij worden een vierde industriële revolutie en de ‘digitalisering van de mens’ uitgerold. Een wereldelite van technocraten komt met wat de 2030 Agenda is gaan heten. Dit zal voor velen een verrassing zijn want de reguliere media hebben daarover, al de vijf jaren waarin men met dit plan bezig is, niets bericht.

Jaarlijks komen bankiers, regeringsleiders, topindustriëlen, miljardairs en een aanhang van gedienstige wetenschappers samen in Davos bij het World Economic Forum, om gezien te worden en economische beleidshoofdlijnen voor de nabije toekomst te bespreken. Komend jaar openen ze hun vergaderagenda met de grote herstart (The Great Reset). Van de bijzonderheden van hun plannen maken zij geen geheim. U kunt ze vinden onder ‘Strategic Intelligence’ op de World Economic Forum website.

De hoofddoelen in het centrum van een coronavirusvormig web zijn aangegeven als ‘vormgeven aan het economisch herstel’ en ‘benutten van de vierde industriële revolutie’. Dat laatste betreft de volledige digitalisering van de economie met kunstmatige intelligentie-techniek. Om de gevraagde gigantische hoeveelheid data te kunnen verwerken rollen ze daartoe nu ook het
5G-netwerk uit, dat samen met een ‘digitale identiteit’ is opgenomen in het grote herstart-plan.

Iedereen moet volgens miljardair Bill Gates, een hoofdrolspeler bij de vermeende pandemie van 2020, een digitale identiteit krijgen waarmee hij of zij zich lokale en mondiale toegang tot diensten verschaft, van digitaal geld tot onderwijs. En immunisatie, via massavaccinatie, zou volgens Gates dé manier – een entrypoint – zijn om iedereen aan zo’n DigiD te helpen. Het idee voor de toekomst is dat je met een digitaal Certificate of Vaccination (COV-id) een vliegveld binnen mag, of langs het detectiepoortje van een openbaar gebouw. Klaus Schwab, de oprichter van het World Economic Forum, heeft bij zijn aankondiging van de grote herstart, het positieve van de door de noodtoestand van de dit jaar ontstane wereldwijde economische ramp belicht als tegelijk een geschenk voor de wereld om economisch opnieuw te kunnen beginnen.

Voorgenomen plannen betekenen een kapitaaloverdracht – en dus meteen machtsoverdracht

In de buiten-cirkel van de grote herstart staan de hoofddoelen in gedetailleerde plannen uitgesplitst. Zo zou volgens Schwab de ‘gezondheid van het milieu’ herstellen via corporate governance. Dat betekent praktisch gezien een technocratisch overheidsapparaat, bestaande uit multinationals en ambtenarij, dat multinationals en banken subsidieert. Dit is wat Klaas Knot en Frank Elderson van de Nederlandse Bank nu al doen uit naam van klimaatpolitiek.
Laatstgenoemde tuigde een ‘netwerk voor het vergroenen van het financiële systeem’ op namens de Bank voor Internationale Betalingen (BIS) in Basel, die toezicht houdt op de centrale banken. Dat netwerk wil bedragen in de orde van duizenden miljarden euro’s investeren in CO2-politiek. Dat werd ook voorgesteld door de scheidend directeur van de Bank of England, Mark Carney. Het startschot van die politiek valt dus samen met de grote herstart.

Het Britse blad The Economist zit op dezelfde lijn met wat het World Economic Forum van plan is. Onder de kop ‘Seize the Moment’ prijkte op de voorkant een socialistenvuist, die de rookkolom van een fabriek afbreekt: ‘De kans om de klimaatcurve af te vlakken’, aldus een pleidooi voor strenge CO2-politiek. En dat met verwijzing naar de coronaviruspolitiek van de World Health Organization (WHO), waar de besmettingspiek via een lockdown en mondmaskers moest worden afgevlakt.
The Economist is 25 procent eigendom van het bankiershuis Rothschild en hun David de Rothschild profileert zich als ‘eco warrior’ met de eigenaar van persbureau Thomson Reuters. Ook Tedros van de WHO schakelt de coronapolitiek al gelijk aan CO2-politiek, door in augustus te stellen dat met klimaatverandering de wereld nog een veel grotere ramp wacht dan die van het virus. Mondiale instanties suggereren alle dat klimaat en corona als crisis uitdrukking zijn van eenzelfde systeemfalen.

Gezond Verstand thuis ontvangen?
Doe mee en ontvang 24x per jaar Gezond Verstand thuis. Als abonnee krijg je toegang tot alle edities (online) én het ledenforum. Met jouw bijdrage ondersteun je de onafhankelijke journalistiek en berichtgeving voor en door Nederlandse burgers.

De genoemde plannen sijpelen door in beleidsplannen van nationale regeringen, tot zelfs op provinciaal en gemeentelijk niveau. Noem biodiversiteit, klimaat en circulaire economie, je vindt het in beleidsstukken terug tot bij de wethouder van de gemeente Hellendoorn. Dat is geen toeval, maar gevolg van een top-down opgelegde strategie, bekend als de reeds genoemde 2030 Agenda die sinds 2015 wordt ingevoerd.
Een assortiment doelstellingen zowel als prominente figuren komen hier samen. Frans Timmermans, softwaremiljardair en vaccinatie-bepleiter Bill Gates, Prins Charles en het World Economic Forum, allen steunen ze de zogenaamde duurzame ontwikkelingsdoelen (de Sustainable Development Goals, of SDG’s). ‘Duurzame’ doelen die je ook terugziet in het coronavirusvormig actieplan. Die staan voor de 17 SDG’s van de Verenigde Naties, waarmee men zegt de wereld te gaan verbeteren. Van hongerbestrijding (SDG 1) en goede gezondheid (SDG 3), windmolens in het landschap (SDG 7) tot klimaatactie (SDG 13) oftewel de CO2-politiek. Dit jaar zou tot 2030 het ‘decennium van actie’ zijn om alle 17 doelen te bereiken.

De 2030 Agenda werd in 2012 opgesteld door het ‘high level panel of eminent persons’, een elitegroep naast de Verenigde Naties, onder leiding van oudpremier van de Britten David Cameron. Met daarin de als ‘Mr Green’ gelauwerde ex-CEO van Unilever Paul Polman, goed voor 10 miljoen euro salaris per jaar als topman van het zeep- en plantaardige oliebedrijf. Op nationaal niveau zit vervolgens Jan Peter Balkenende de Dutch Sustainable Growth Coalition voor, met daarin DSM, Unilever en Shell. Opnieuw corporate governance dus, multinationals die regeringen dicteren, vaak voorgezeten door oud-politici.
De technocratische overheersing waar genoemde plannen in uitmonden kon op een stille, niet controversiële wijze worden voorbereid. Men kon het toch nauwelijks oneens zijn met de onderdelen die een betere wereld beloofden. Het mocht allemaal door de mazen van kritische aandacht glippen vanwege de notie dat het hier vooral ging om gebruikelijke idealistische retoriek, waarvan, zoals gewoonlijk, niet veel terecht zou komen.

Alle intenties van de SDG-doelen klinken filantropisch. Wie wil er geen eeuwige vrede zonder honger? Maar de consequenties van de voorgenomen plannen betreffen steeds een kapitaaloverdracht – en dus meteen machtsoverdracht – van biljoenen publieke euro’s naar bankiers, ngo’s en multinationals. Dat is ook wat ‘duurzame gezondheids zorg’ betekent: publiek gefinancierde en door de staat gecoördineerde gezondheidszorg. Zoals massa-vaccinatie waarop giganten als Roche (50 miljard dollar omzet per jaar)  binnenlopen.
Bill Gates moet worden gezien als een van de meest actieve aanjagers van niet alleen mondiale massa-vaccinatie maar ook van de 2030 Agenda. Hij is tevens financier van instituten die daarvoor pleiten, zoals het bedrijf Intravacc op de Campus van het RIVM in Bilthoven. Veel van de Europese onderzoeksinstellingen voor infectieziekten, evenals journalistieke instellingen, heeft hij door gulle subsidies van hem afhankelijk gemaakt. Hij blijkt herhaaldelijk bij Angela Merkel over de vloer te komen en ook Nederland laat hij niet links liggen. Hij en zijn vrouw, Melinda Gates, zijn apart van elkaar naar het torentje van de minister-president gekomen, en Rutte heeft zijn steun betuigd voor hun SDG doelen. Ook is Klaas Knot van De Nederlandse Bank tot ‘coronagezant’ gemaakt, net als Feike Sijbesma (CEO van DSM en tevens bankraad bij de DNB). Zij moeten Nederland de fuik in drijven van de grote herstart.

Prominente Nederlanders doen dus ijverig mee aan de totstandkoming van iets dat door een assortiment van door omstandigheden machtig geworden miljardairs, hun bedrijven en hun ngo’s gezien wordt als een soort wereldoverheid gevormd door technocraten. En dienstbaar aan hun belangen.
Die voeren de in de reguliere media volledig onbesproken 2030 Agenda uit: ze drukken op de herstartknop van wat ze een ‘wereldsysteem’ noemen, als waren zij God zelf. Opdat ‘de grote transitie’ van het huidig economisch systeem begint. Met hun vierde industriële revolutie. Alles voor ‘het gezonde milieu’. En vervolgens zullen de duizenden miljarden euro’s die zij in hun rapporten en plannen noemen voor ‘sustainable businessmodels’ (bedrijven op subsidie) ergens vandaan moeten komen. Het is niet moeilijk te raden dat dit van de lasten van de burgers zal zijn. En deze burgers zullen van de steeds verder uitgeholde staat niet veel bescherming van burgerlijke vrijheden mogen verwachten.

Je las een artikel uit:
Gezond Verstand nummer 1

Een opmerking achterlaten

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.
Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.