Scroll Top

Surrealistische presidentiële campagne in de VS

96 Surrealistische presidentiële campagne in de VS

Gezond Verstand is jarig!

In september 2024 start de 5e jaargang van Gezond Verstand. En om dat te vieren geven we in de zomerperiode de 12 meest gelezen + 12 gloednieuwe artikelen cadeau. We publiceren iedere dag gratis artikel.

Bovendien hebben we de artikelen gebundeld in een PDF die je gratis kunt downloaden. En, als klap op de vuurpijl presenteren we ook de nieuwe opmaak van Gezond Verstand.

Laat je verrassen door het vernieuwde ontwerp en deel de artikelen en PDF op social media, met vrienden en familie!

Surrealistische presidentiële campagne in de VS

Jeroen van den Berg

De Amerikaanse presidentiële campagne van 2024 is de meest vreemde in de moderne geschiedenis. De onafhankelijke presidentskandidaat Robert F. Kennedy jr. heeft op 23 augustus jl. gezegd dat hij zijn eigen presidentscampagne staakt en Donald Trump aanbeveelt als toekomstige president en dat ze gaan samenwerken. Naar verluidt is overeengekomen dat Kennedy de medische wantoestanden en het bedrog van Big Pharma gaat aanpakken. De timing van dit nieuws is goed gekozen, namelijk één dag na het einde van de Nationale Conventie van de Democratische Partij (DNC) die van 19 t/m 22 augustus werd gehouden. Kennedy was in zijn indrukwekkende toespraak, die door CNN werd onderbroken, zeer kritisch op de Democratische Partij die de traditionele partijdoelstellingen ondermijnt.
Dit artikel is alleen voor abonnees
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

Conditionering

Amerikanen worden momenteel via de krachtige propagandamachine mentaal voorbereid op de mogelijkheid dat de Democratische kandidaat Kamala Harris de verkiezingen in november 2024 zou kunnen winnen. Het is uiterst belangrijk voor het establishment dat deze conditionering zich in het brein van de Amerikanen nestelt. De gebruikelijke nek-aan-nekrace moet namelijk plausibel gaan lijken in de ogen van de kiezer. Harris heeft een slechte staat van dienst, was tot voor kort zeer impopulair en kreeg toen ze deelnam aan eerdere voorverkiezingen geen enkele afgevaardigde. De huidige ‘peilingen’ geven echter aan dat ze op voorsprong staat. Ze wordt nu plotseling bewierookt in de overal gelijkluidende media.

Coup is afgerond

De VS kreeg in juli dit jaar te maken met een mislukte moordaanslag op Donald Trump, de Republikeinse presidentskandidaat. Deze gebeurtenis van groot historisch belang moest met behulp van de media zo snel mogelijk vergeten worden, en dat is gelukt. Daarna is een succesvolle coup gepleegd tegen de zittende president die eerder kandidaat was om er nog vier jaar mee door te gaan, Democratische presidentskandidaat Joe Biden. Dit gebeurde allemaal in een recordtempo. Harris is op de DNC officieel voorgedragen als presidentskandidaat, met 4.567 van de in totaal 4.695 afgevaardigden.

Biden is zonder ceremonie uit de presidentsrace verwijderd, omdat de miljardairdonoren en de partijbazen dachten dat hij bij de verkiezingen geen kans zou hebben om te winnen. Tijdens een speech op 19 augustus jl. bij de DNC zei Biden: “Ik houd van mijn baan als president, maar ik houd meer van mijn land en geef daarom de fakkel door aan Kamala”. Biden kreeg tijdens deze speech meerdere staande ovaties. Het was een kolderiek en vernederend schouwspel. De coup tegen de seniele Biden was al vóór de conventie succesvol afgerond door Barack Obama, die op de achtergrond de besluitvorming van de Democratische Partij stuurde. Er wordt veelvuldig gespeculeerd dat een cocktail van medicijnen zorgde voor een halfgeloofwaardig optreden van Biden.

96 Surrealistische presidentiële campagne in de VS

Demonstraties en Planned Parenthood

Honderdvijftig organisaties demonstreerden tijdens de DNC in Chicago. Duizenden pro-Palestijnse demonstranten liepen door de straten van de stad, op weg naar het United Center waar de conventie werd gehouden. Daarnaast waren volgens GPS-trackingdata meer dan 70.000 Antifa-demonstranten in de stad, met de bedoeling om chaos te creëren, veelal met geïnfiltreerde agent-provocateurs. Ook hadden Black Lives Matter- en klimaatactivisten demonstraties georganiseerd. De omgeving van het United Center leek hierdoor op een slagveld van wedijverende demonstranten.

De organisatie Planned Parenthood bood op het parkeerterrein tijdens de DNC gratis vasectomie en medicinale abortussen aan. Mannen kregen de kans om zich in twintig minuten tijd onvruchtbaar te laten maken. Er was volgens de organisatie, die eugenetica propageert, voldoende animo voor deze merkwaardige ‘dienstverlening’ en alle beschikbare plekken waren volgeboekt.

Het onvermogen van Kamala Harris

De carrière van Kamala Harris, van procureur-generaal van Californië naar een functie als Amerikaans senator tot uiteindelijk het vicepresidentschap, is bezaaid met controverses, middelmatigheid en een duidelijk onvermogen om deze functie naar behoren te vervullen. Als vicepresident werd zij in de schaduw gehouden, van waaruit ze telkens opnieuw met gênante uitspraken kwam. Als procureur-generaal kreeg ze te maken met tegenslagen bij spraakmakende rechtszaken en oogstte ze kritiek door haar weigering om hervormingen te steunen ter vermindering van de overbevolking in gevangenissen. Verdere smetten op haar staat van dienst als hoogste aanklager van Californië waren haar weigering de uitspraak van een federale rechter te steunen die het doodstrafsysteem in Californië ongrondwettelijk verklaarde, en de beschuldiging dat zij gevallen van seksueel misbruik binnen de Katholieke Kerk niet serieus zou hebben genomen. Harris’ ambtstermijn als senator was een voorbeeld van onbeduidendheid en missers. Als vicepresident had Harris het toezicht op de migratiecrisis in haar portefeuille, wat een groot fiasco is geworden. Haar instructie dat al haar campagnemedewerkers met alle Covid-19-injecties up-to-date moeten zijn, is een demonstratie van misplaatste deugdzaamheid.

Als strijdkreet van de Democratische verkiezingscampagne is de term ‘vreugde’ gekozen, die de jongere kiezers zou moeten aanspreken door opwekking van een sfeer van hoopvolle verandering. Dit in tegenstelling tot de campagne van Trump, waarbij minachting van het bestaande beleid de boventoon voert. De Amerikaanse bevolking voelt helemaal geen blijdschap; het maakt zich zorgen om de prijs van benzine, boodschappen, huisvesting, hun spaargeld en de toestand van hun land en de wereld.

Israël lobby

Donald Trump gaf op 16 augustus een speech in New Jersey, waarmee hij zich zeker wilde stellen van de steun van de Israël-lobby. Hij zei dat het van groot belang is om antisemitisme te bevechten, en drong er bij de Amerikaanse kiezers op aan om dit bij de stembus te doen door op hem te stemmen. De eed om de joodse macht over Amerika te versterken is voor hem een kerncampagne-kwestie geworden. Hij lanceerde vervolgens een coalitie van ‘joodse stemmen voor Trump’. Bij een ander optreden benadrukte Trump juist dat christenen op hem moeten stemmen voor het behoud van de christelijke waarden. Corey Lewandowski zou terugkeren naar de Trump-campagne. Zijn handelsmerk is het uitvoeren van persoonlijke aanvallen op de tegenstander.

- Het artikel gaat hieronder verder -

Gezond Verstand "nieuwe stijl"

Met de 5e jaargang die voor de deur staat, steken we Gezond Verstand in een nieuw jasje!

Ontdek Gezond Verstand “nieuwe stijl”

  • Iedere uitgave vier pagina’s méér Gezond Verstand
  • Méér ruimte, grotere letters: gemakkelijker te lezen
  • Méér ruimte voor de cartoons, tussenkopjes en streamers
  • Méér variatie in de opmaak
  • Gedrukt op steviger papier
GV nieuw 2
GV nieuw 3
GV nieuw 1

Wil je alvast voorproeven?
Download dan de gratis zomerbundel met de 12 meest gelezen artikelen van het afgelopen jaar + 12 gloednieuwe gratis artikelen.

Ben je nog geen abonnee?
Dan kun je hier de nieuwste uitgave bestellen.

De Biden-regering heeft de zionisten nooit iets substantieels in de weg gelegd, maar heeft ze wel van streek gemaakt. Het heeft anti-Israëlprotesten op de universiteiten toegestaan en heeft opgeroepen tot een staakt-het-vuren in Gaza. Tevens heeft Biden de Israëlische premier Netanyahu gewaarschuwd tegen het starten van een oorlog tegen Iran. Op een bepaald moment heeft hij zelfs publiekelijk gezegd dat hij zou stoppen met het sturen van bepaalde bommen naar Israël. Kamala Harris heeft een joodse echtgenoot en is veel directer en agressiever in haar steun aan Israël. Toen haar werd gevraagd naar het bombarderen van vluchtelingen en het massaal vermoorden van onschuldigen in Gaza, zei ze: “We vertellen Israël niet hoe het deze oorlog moet voeren.” Harris heeft verder een agressief standpunt ingenomen tegen de pro-Palestijnse demonstranten en hen verteld dat tenzij ze hun mond houden, Donald Trump zal winnen.

Ommezwaai migratiestandpunt

Op 15 augustus maakte Trump een opmerkelijke draai met betrekking tot zijn migratiestandpunt. Tijdens een toespraak zei hij dat de grenzen dicht gaan, maar dat de VS desondanks veel mensen moet binnenlaten. “Want we hebben meer mensen nodig, zeker met de komst van kunstmatige intelligentie, er moet juist meer immigratie komen.” Trump zei: “Iedere migrant die afstudeert moet automatisch een visum krijgen, ik heb mijn standpunt hierover veranderd.” De uitspraken van Trump hebben tot veel kritiek en ongeloof geleid bij zijn achterban.

Holle frasen, leugens en verkiezingsretoriek zijn gebruikelijk in het spel van de presidentiële campagne. Maar de huidige gebeurtenissen die te maken hebben met de verkiezingen in november zijn in zo’n hoge mate surrealistisch, dat het geheel lijkt op een volslagen onappetijtelijke farce, die op geen enkele manier rekening houdt met werkelijke nationale belangen.

Trump is na de mislukte moordaanslag niet meer de oude. Het is vreemd dat hij niet ieder moment in de publieke arena gebruikt om zijn overleving politiek gewicht te geven. Harris heeft de steun van de Deep State en de media, maar is een fundamenteel zwakke kandidaat. Het zal lastig worden om dit laatste te blijven verbloemen. Beide kandidaten zitten diep in de Israël-lobby, hoewel Netanyahu beter met Trump kan opschieten dan met Harris. De combinatie Trump en Kennedy zit de machthebbers en de drie-letterige agentschappen – FBI, CIA, FDA, CDC – en de NIAID het meest in de weg, en is daarmee de beste optie voor een strijd tegen de machten die een schijnpandemie mogelijk maakten en terugkeer naar een normaal leven bemoeilijken.

– einde artikel –

Je las een Premium artikel uit Gezond Verstand

Volg ons op social media

Kijk en beluister Gezond Verstand via

X


Dit artikel is alleen voor abonnees
Login als abonnee of abonneer je om onbeperkt alle artikelen te lezen.
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

Gerelateerde berichten

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.