Scroll Top

Nummer 67 (10 juni 2023)

Nummer 67 new min
Nummer 67 (10 juni 2023, jaargang 3)
Nummer 67 new min

In Gezond Verstand nummer 67 gaan we in op het belangrijke verschil tussen het ‘officiële verhaal’ en de ‘voorgeschreven werkelijkheid’. Tekenaar Jos Thomassen is voor de derde keer in de pen gekropen en schrijft op een verdienstelijke manier dit keer over de ‘wet van de omgekeerde inspanning’ in de politiek.

Een gepensioneerd politiecommissaris schrijft voor Gezond Verstand over de manier waarop de politie haar rol verloren ziet gaan en hoe politiecollega’s volledig verward en murw zijn geworden. Schrijver Tjeu Lemmens geeft tegengeluid in het stikstofdossier van de Wageningen Universiteit. We laten zien dat de industriële kracht van China nog veel omvangrijker is dan hun bbp doet vermoeden.

Daarnaast wordt de onmisbare rol van kernenergie in het energietransitie debat wordt besproken. Financieel journalist Sander Boon vergelijkt de bankencrisis van 2008 met de stand van de centrale banken nu. Tevens kunnen we natuurlijk niet voorbijgaan aan de eerste rechtszaken die van start gaan over schadeclaims wegens injectieschade.

Het nieuwste nummer van Gezond Verstand valt op woensdag 7 juni bij de abonnees op de mat.

Ben je (nog) geen abonnee?

Gezond Verstand is voor abonnees online te lezen.
Ben je nog geen abonnee? Meld je dan hier aan.
Je kunt Gezond Verstand ook los bestellen of downloaden (PDF) in de webshop.

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.