Scroll Top

Achter de schermen: Laura

Kijk mee achter de schermen van Gezond Verstand.
Maak kennis met Laura.
IMG 8547
Achter de schermen
Maak kennis met Laura
Mijn naam is Laura Hos en ik ben 22 jaar oud. Momenteel ben ik al ruim een jaar werkzaam voor Gezond Verstand. De eerste keer dat ik van het blad Gezond Verstand hoorde, was toen ik Karel van Wolferen hierover hoorde vertellen in een video van Sven Hulleman. Een ontzettend bijzonder en mooi initiatief als je het mij vraagt.
In 2020 voelde ik mij op de universiteit een vreemde eend in de bijt geworden. Iedereen om mij heen leek het de normaalste zaak van de wereld te vinden dat onze grondrechten ons werden ontnomen en het kritisch denkvermogen leek compleet te zijn verdwenen bij mijn medestudenten.
IMG 8547

Toen ik erachter kwam dat er intellectuele mensen waren die hier wél iets over durfde te zeggen/schrijven ging mijn hart sneller kloppen. Zonder twijfel heb ik een mail gestuurd naar de redactie en ben ik direct aan de slag gegaan bij Gezond Verstand. Momenteel kun je mijn functie binnen Gezond Verstand omschrijven als community manager.

Naast Gezond Verstand hou ik mij ook bezig met de zoektocht naar waarheid en de verspreiding hiervan door middel van het maken van video’s op het platform NEXT. NEXT heb ik opgezet in mei 2021, met als doel om het vrije medialandschap te verbreden met jongere stemmen. NEXT wordt uitgezonden via Café Weltschmerz.

Empirisch onderzoek door Europa
Momenteel ben ik met het team van NEXT een reis aan het maken door Europa. Wij wilden met onze eigen ogen zien wat er zich nu daadwerkelijk afspeelt in verschillende Europese landen. Empirisch onderzoek doen (iets wat je niet leert op school). Zonder mee te doen aan de onzinnige QR-code en het testbeleid, hebben we al 8 landen weten te doorkruisen. Nederland, België, Duitsland, Polen, Tsjechië, Oostenrijk, Zwitserland en Italië. Iets wat volgens de overheidwebsites van de desbetreffende landen onmogelijk zou zijn zonder juiste papieren. “Hoe kan dit?” vraag je je dan af. En hoe vergevorderd is de agenda nu daadwerkelijk?

IMG 0350
DSC00021 3
IMG 0639

Wat we kunnen concluderen is dat in de meeste landen nagenoeg iedereen weet dat er zich momenteel alles behalve een levensgevaarlijke pandemie afspeelt. Veel mensen die we tijdens onze reis spreken weten maar al te goed dat dit om een machtsverschuiving gaat en dat dit voor ons ‘de gewone burger’ de uitrol van een technocratische dictatuur inhoudt. Vaak durven mensen in de eerste minuten van een gesprek nog niet kenbaar te maken dat ze dit ook denken, maar na verloop van tijd komen ze allemaal tot dezelfde conclusie: ‘dit klopt inderdaad niet’. Het stemt ons positief om te zien dat er de afgelopen twee jaar in het buitenland ook veel mensen zogenoemd ‘wakker zijn geworden’. Dit is terug te zien in de massale aantallen mensen die de straat opgaan. In Duitsland zijn er avond na avond in honderden steden wandeltochten waar steeds meer mensen bij aansluiten. In veel landen vinden er steeds grotere protesten plaats tegen de uitrol van de QR-maatschappij en de momenteel geldende restricties.

“Ik zie écht dat er ontzettend veel mensen wakker zijn geworden in heel Europa”

Verschil in volgzaamheid
Toch is het verbazingwekkend hoeveel mensen nog steeds mondkapjes, en dan met name FFP2 maskers, dragen. Voornamelijk in Duitsland en Italië is het bizar om te zien hoeveel mensen dit normaal zijn gaan vinden. Iets wat we in alle landen terug zien komen is dat mensen dit absoluut niet dragen uit angst voor het virus, maar enkel doordat men de autoriteit volgt. Hieruit kan ik wel opmaken dat er voor de mensheid een hele slag geslagen is de afgelopen maanden. Mensen doorprikken de leugen massaal. Een groot probleem is nog dat mensen hier nog niet naar durven te handelen en uit gewenning luisteren naar de laag die boven hen staat in de piramidestructuur.

In veel landen buiten de steden zien we dat mensen in veel mindere mate luisteren naar de autoriteiten terwijl hier wel dezelfde regels gelden. Er is hier sprake van burgerlijke ongehoorzaamheid. Men luistert simpelweg niet naar de bevelen die van bovenaf worden gedaan, en men controleert elkaar ook minder op het naleven hiervan. Op deze plekken lijkt het alsof er niets aan de hand is. In Polen is er bijvoorbeeld nauwelijks iemand die de regels naleeft. In Rome werd er redelijk streng gecontroleerd op 2G, terwijl we in Napels makkelijk uit eten konden. Zo zie je maar dat we het als mensheid voor het grootste deel zelf in de hand hoe we met elkaar leven.

Weltschmerz NEXT
Cabal verliest terrein. Europa wordt wakker! – Duncan Robles & Laura Hos

Enerzijds is er in al deze landen veel weerstand tegen het huidige beleid, wat zich uit in protesten en burgerlijke ongehoorzaamheid. Anderzijds lijkt de uitrol van een allesomvattende digitale ID, onverminderd door te gaan. Het lijkt erop dat veel landen nu aan het ‘versoepelen’ zijn. En dat is in zekere zin ook zo. Ook vindt er uitstel plaats. Zo waren wij rond 1 februari in Oostenrijk om te onderzoeken of de injectieplicht direct gehandhaafd zou worden en hoe mensen hierop zouden reageren, maar dit is verplaatst naar half maart. Ik denk dat we niet moeten vergeten waarom deze agenda in gang is gezet. Het is een illusie om te denken dat de machtselite het nu allemaal gaat laten varen. Achter de schermen gaat de uitrol van het plan door. Mocht het echt zo zijn dat de plandemie niet goed genoeg meer werkt, dan kan er over worden gegaan op een nieuwe (of oude bekende) troefkaart. Het is al met al een vreemde periode in de strijd. Waar ik aan vast houd, is dat ik écht zie dat er ontzettend veel mensen wakker zijn geworden in heel Europa. Ik zie dit als een onomkeerbaar proces dat in gang is gezet en dat niet meer zal stoppen.

Mocht je zin hebben om een keer te kletsen, dan ben ik gewoonlijk op iedere netwerkborrel of Founderevent van Gezond Verstand aanwezig. Graag tot daar!

 

Updates van de reis zijn te zien op Telegram: team_next
En op instagram: teamnexxt

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.