Nummer 31 (22 dec. 2021)

Nummer 31, 22 december 2021
In deze uitgave onder meer

De opstapeling van buitensporigheid

Big Finance wil de natuur opeisen

en er aan gaan verdienen

Het fenomeen

Ursula von der Leyen

Het vangnet over onze kinderen

De gevaren van het mondmasker

De nieuwe Duitse regering ligt

nu al in bed met het WEF

Vermomde oorlog

Lessen over bio-ethiek uit de Nazi tijd

Hoe Nederland is gaan lijken op

het totalitaire Polen van na 1945

De eenzaamste kerst

in het verzorgingstehuis

Gezond Verstand verschijnt iedere twee weken op papier en is 10 dagen later online te lezen voor abonnees.
Ben je nog geen abonnee? Meld je dan hier aan.

Bronvermeldingen

De bronnen en voetnoten per artikel.

(bronnen volgen)

[ssba-buttons]

Reacties (alleen voor leden)
Alleen abonnees kunnen reacties plaatsen.
Abonneer
Laat het weten als er
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nils Graaf

Al langer bekruipt mij het gevoel dat Gezond Verstand nauwelijks enige kennis van Rusland heeft. Wie schetste mijn verbazing toen ik een artikel met foto van Babushkapoppetjes las. Dat de huisarts Peter Pilon de zeventigjarigen als babushka’s voorstelt vind ik op zich al vreemd want babushka betekent in het Russisch immers oma. Maar om kinderen nu als kleine babushki aan te gaan duiden?

Is het nou werkelijk bij geen enkele medewerker van Gezond Verstand opgekomen dat zo’n poppetje in het Nederlands matrusjka wordt genoemd, in het Russisch матрёшка (matrjosjka). Overigens zijn die poppen in Japan bedacht.

M. Schreuder

Volgens mij word Matrusjka (Matryushka) op meerdere manieren in het Nederlands geschreven als Matroesjka, Matrosjka, Matruschka (Matrushka), Matrena, Matreschka (Matreshka) of simpelweg “de Russische pop” genoemd 🙂. In het Engels wordt Matrjosjka geschreven als Matryoshka, in het als Duits Matroschka en in het japans als マトリョーシカ. (Russisch: Matrjosjka/Матрёшка). De naam Matrjona, (en daarvan afgeleid Matreshka, Matryoshka) was één van de meest populaire namen in Rusland in die tijd en is afkomstig van het Latijnse woord “Matrona” (betekent “moeder” of “gerespecteerde dame” of “moeder van de familie”). De (in elkaar schuifpoppetjes) pop wordt ook wel als een symbool van fertiliteit en eeuwigheid gezien.  Volgens Russische verhalen is de Matrjosjka oorspronkelijk aan het eind van de 19e eeuw door de vrouw van de koopman Savva I Mamontov meegebracht van Japan naar Rusland. Volgens de Japanse verhalen was het echter een Russische monnik de Matrjosjka naar Japan heeft gebracht. Het waren i.i.g. Russische ambachtslieden die het maken van de Matrjosjka’s wel aan sprak.  Eind 1800 maakte een professionele artiest genaamd Sergei Malyutin de eerste schetsen van de Matrjosjka. De kunst van het Matrjosjka maken begon zich geleidelijk uit te breiden van de regio Moskou naar andere steden en dorpen. En elke locatie ontwikkelde… Lees verder »

Andy Engbersen

Ik heb het al eens aan de redactie geschreven maar, ik wacht nog steeds op artikelen die het niet bestaan van virussen behandelen.
Er is n.l. nog nooit een virus geïsoleerd laat staan volgens, Koch’s postulaten, enige relatie met ziekte en besmettelijkheid aangetoond.
“The Elephant in the room”
Meer dan 100 jaar onzin over Polio, Aids, Ebola, Mazelen enz. Deze ziektebeelden bestaan, maar hebben een andere oorzaak. De invloed van Rockefeller heeft o.a. de gehele medische wetenschap gecorrumpeerd.
Wie pakt deze handdoek op?

M Sluis

Even ter aanvulling voor de redactie.
Wat Andy hierboven zegt klopt. Als jullie meer informatie willen dan is the private science of louis pasteur een goede bron:

En tevens al het werk van dr. Stefan Lanka.
https://greatreject.org/dr-stefan-lanka-claims-about-viruses-are-false/

Er is nog nooit een virus geïsoleerd volgens Koch-Postulaten:
https://rightsfreedoms.wordpress.com/2021/06/28/cdc-now-admits-no-gold-standard-for-the-isolation-for-any-virus/

Succes, jullie kunnen het!

Esther van Vlijmen

Helemaal mee eens. Ik heb het ook al eens eerder geschreven… Gezond Verstand gaat uit van het bestaan van besmettelijke virussen, alhoewel Patrick Savalle ooit een stukje heeft geschreven over het feit dat er nog nooit een virus via de postulaten van Koch is geïsoleerd. Ik kwam anderhalf jaar geleden ook op het spoor van de onwetenschappelijkheid van de virustheorie die als een soort paradigma rondwaart. dr. Stefan Lanka, het doorwrochte boek Virus Mania (in 2007 verschenen met honderden bronnen en nu opnieuw in 2020), dr. Sam&Mark Bailey, MD(Nieuw Zeeland) , Andy Kaufman MD, Tom Cowan MD(The Contagion Myth) e.a. Het is heel lastig om dit onderwerp bespreekbaar te krijgen. Ik heb verschillende kritische artsen benaderd met vragen hierover. Men zit in een tunnel of vind het heel eng om dit op de agenda te zetten. Maar goed de zogenaamde medische wetenschap drijft op heel veel claims die niet zo wetenschappelijk zijn. En is geïnfiltreerd door de farmaceutische industrie. Ik zou ook graag zien dat dit onderwerp aandacht krijgt in Gezond Verstand. Maatschappelijk van belang. Ik ben nu GNM (Nieuwe Germaanse Geneeskunde) aan het bestuderen. Laat je niet weerhouden door de term ‘Germaanse”, heb ik ook niet gedaan, mocht geen… Lees verder »

Roland Sassen

Ik heb hier een artikel over geschreven: De mythe van immuunsysteem en virussen https://thinsia.com/virusmythe.pdf

Jan Vaartjes

Sinds de 1,5 m maatregel werd ingevoerd ben ik me (als leek) gaan afvragen hoe een virus “zich gedraagt”. Mijn gevoel zei me direct al dat overdracht via aerosolen veel aannemelijker is dan via de grotere druppels. Gewoon door je voor te stellen hoeveel moeite een virus er voor moet doen om een lichaam binnen te dringen. Wat verspreiding en mutaties betreft zit ik nog met een paar basale vragen, zoals: 1. Waarom worden we juist in herfst en winter ziek? Komt dat alleen omdat onze weerstand tijdelijk terugvalt? Is het virus dus eigenlijk altijd in ons lichaam aanwezig en komt het ‘tot bloei’ als onze weerstand afneemt? Als dat niet het geval is, waar verblijft het dan in de zomer? Het virus kan toch niet leven zonder gastheer? 2. Mutaties: Hoe kan het dat een mutatie op de ene plaats wel ontstaat en op de andere plaats niet? Is dat puur toeval of zijn er echt lokatiegebonden omstandigheden die er voor zorgen dat een bepaalde mutatie alleen daar tot ontwikkeling kan komen? Maw kon omicron zich alleen in zuid Africa ontwikkelen of had het hier ook gekund? Misschien is er onder de lezers iemand met kennis van zaken die… Lees verder »

Ronald Kuijpers

Beste Jan, Al een jaar of 10 geleden kwam ik erachter dat er over veel zaken gelogen is en dat veel van wat wij ons als geschiedenis wordt gedoceerd niet klopt. Niet voor niets zei Napoleon : History is a set of lies agreed upon. Nadat bleek dat COVID 19 een ingrijpende verandering had op onze manier van leven ging ik er met andere ogen naar kijken. Het moment dat alle landen dezelfde draconische maatregelen namen, gingen er bij mij alarmbellen af. Nimmer in de geschiedenis is er zoveel samenhorigheid in regeringen qua maatregelen dan tijdens COVID 19, zelfs niet tijdens de Saanse griep waarbij tussen de 5 a 10 procent van de bevolking stierf aan de gevolgen van de griep. Sindsdien heb ik tientallen wetenschappelijke rapporten gelezen en een boek wat mijn kijk op virussen totaal veranderde. Momenteel lees ik een ander boek wat het eerste boek en mijn eigen kijk bevestigd. Het is niet te doen om het even in een paar regels uit te leggen maar ik kan je wel een richting wijzen die het onderzoeken waard is. Jouw vraag waarom we alleen in de herfst of in de winter ziek worden is volkomen terecht en kan… Lees verder »

Jan Vaartjes

Hallo Ronald,

Hartelijk dank voor je uitgebreide antwoord en de aangedragen suggesties. Ik ga het materiaal zeker bestuderen.

Chris Visser Sr.

Met dit soort van mails probeer ik de politiek in de week te zetten. Met vriendelijke groet, Chris Visser Sr. Lieve rechtvaardige eerlijke mensen van onze Tweede Kamer,  Wat denkt Opa Chris dat er werkelijk aan de hand is? Volgens hem is er een plan gemaakt om de hele wereld onder controle te krijgen. Stap 1 Politici via het WEF en het VS International Visitor Leadership Program als volgzame marionetten opleiden.  Stap 2 Miljarden dollars in Universiteiten en de media pompen om deze corrupt afhankelijk te maken.       Het bewijs hiervan is dit link document overzicht netwerken Bill Gates: Op een computer het beste te lezen.       https://www.dropbox.com/s/ffk84s5soauj86u/Het%20Global%20BMGF%20Netwerk.pdf Stap 3 Een bewerkt corona virus uit een laboratorium de wereld in strooien. Stap 4 Een Pandemie uitroepen en daarmee de mensheid bang maken om ze in het gareel te laten lopen. Stap 5 Daarna iedereen met RNA Gentherapie inspuiten, behalve bij de planmakers zelf. Stap 6 Als de planmakers Corona krijgen zichzelf beschermen met Ivermectine of HCQ met zink. Stap 7 Ivermectine en HCQ met zink verbieden op straffe van grote boetes voor artsen die het voorschrijven. Stap 8 Met ongezonde vaccines miljarden belastinggeld onttrekken om de Great Reset te financieren.  Bovenstaande is volgens Opa… Lees verder »

Almo van Roijen

Big Finance en het opeisen en verdienen aan de natuur
De bewering dat de inheemse bevolking een ecosysteem in stand weet te houden is net zo misplaatst als dat wij met zijn allen het klimaat op standje ongewijzigd kunnen zetten. De inheemse bevolking heeft door haar levenswijze het ecosysteem niet dusdanig verstoord, dat het uit evenwicht raakte. Voeg een element toe aan een bestaand ecosysteem, dan zal het al naar gelang de mate van toevoeging wel of niet een op termijn zichtbare invloed hebben.
Het is als water, hartstikke gezond voor je lichaam, maar in enorme hoeveelheden wordt het gif voor het lichaam.
Klein puntje van kritiek mijnerzijds op dit mooie artikel.

Roland Sassen

De mythe van immuunsysteem en virussen https://thinsia.com/virusmythe.pdf

12
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.