Nummer 26 (13 oktober 2021)

Nummer 26, 13 oktober 2021
In deze uitgave onder meer

Het Grote Vergeten

Een commentaar bij de verzamelde

Verzetkrantjes Trouw maart 1978

Het bedrog

De teloorgang van het westerse

moreel bewustzijn

Het doorgaande relaas van de verslechtering

van het Nederlands Onderwijs

Braaf burgerschaps onderwijs en

SDG-kindsoldaten

Klaus Schwab als een van ’s werelds

gevaarlijkste gekken

De ultieme consequentie

van apartheid

Het surrealistische Nederland

Merkel heeft haar doel bereikt

Gezond Verstand verschijnt iedere twee weken op papier en is 10 dagen later online te lezen voor abonnees.
Ben je nog geen abonnee? Meld je dan hier aan.

Bronvermeldingen

De bronnen en voetnoten per artikel.

De ultieme consequentie van apartheid

Götz Aly en Susanne Heim,. Vordenker der Vernichtung. Auschwitz und die
deutschen Pläne für eine neue europäische Ordnung, herz.. ed. Frankfurt: Fischer. 1993
[1991].

Jeff Halper. War Against the People. Israel, the Palestinians and Global Pacification.
London: Pluto Press. 2015.

[ssba-buttons]

Reacties (alleen voor leden)
Alleen abonnees kunnen reacties plaatsen.
Abonneer
Laat het weten als er
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Chris Visser Sr.

Geachte Nederlandse Volk vertegenwoordigers Kabinet Rutte en Tweede Kamerleden, 

Feitelijk leven wij in een levenloze onnatuurlijk gedwongen maatschappij.

Waarom?

Een uitsluitend rationeel denkend verstand zonder liefde en begrip is niet geschikt om leiding te geven, want zonder ons menselijk oorsprongkelijk-oervrijheid gevoel kunnen wij niet leven!
Begrijp hoe ons lichaam van 13.000 miljard cellen met liefdevolle energie bestuurd wordt.
Begrijp ook dat een uitsluitend rationeel denkend verstand “zonder intuïtief liefdevol geweten” niet intelligent genoeg is om 8 miljard mensen te besturen.
Voel en begrijp dat wat momentheel wereldwijd gebeurd, wordt gestuurd door onnatuurlijke krankzinnige ANGST.

Het is voor mij onmogelijk om mijn vrijheid met eigenverantwoordelijkheid op te geven. 
Want u en ik, wij allemaal, zijn een natuurlijk oer-oorspronkelijk vrij fenomeen!
Zonder vrijheid met eigenverantwoordelijkheid sterf ik liever. 
Begrijp de soldaten die hun leven hebben gegeven in de Tweede Wereldoorlog?
Dit deden ze voor de vrijheid voor ons nu levende!

Met vriendelijke groet en dikke knuffel,
Opa Chris

PS Twee volledig gezonde kennissen in mijn omgeving zijn na inenting gestorven aan een bloedprop in hun hart. 
Beide uitzonderlijke lieve mensen. 😭😭😭

Gerard Velden

Het meest schokkende artikel uit nummer 26 is wat mij betreft het artikel uit “Stem uit de samenleving”.
Het relaas van de begrafenisondernemer John O’Loony had ik vorige week al gezien via de wekelijkse email van de “Stichting Vaccinvrij”.
Helaas is dit geen incident. De ramp die zich in de bejaardentehuizen heeft afgespeeld in de VS werd al meer dan een jaar geleden naar buiten gebracht door de “Highwire”.
Nu loopt er een onderzoek van de FBI naar Andrew Cuomo. (https://www.nytimes.com/article/andrew-cuomo-nursing-home-deaths.html)
Deze man was verantwoordelijk voor het overbrengen van COVID-19 patiënten vanuit de ziekenhuizen naar de bejaardentehuizen. 
De grootste “slachting” onder de bevolking heeft daar plaatsgevonden. Identiek dus aan het verhaal van John O’Loony
Als je dan ook kijkt wat er in 2020 voor beleid is gevoerd in onze bejaardencentra en verpleegtehuizen, dan kunnen we maar tot één conclusie komen.
Door dit beleid tezamen met het onthouden van werkbare en veilige medicijnen zijn er wereldwijd waarschijnlijk honderdduizenden bejaarden vermoord.
Genocide noemen ze dat geloof ik.
De volgende ramp is dan dood door vaccinatie.

Nils Graaf

Laat ik op dit obscure forum mijn commentaar geven op het artikel van Evelien Nijeboer op pagina 23: ‘Nieuws uit de Covid-oorlog.’   We lezen dat van de Medicareklanten 1 op de 1.044 binnen twee weken overleed, dat is 0,1%. Waarom dat veel is, lezen we niet en ik kan hier ook geen bron terugvinden. Ik ben zeer benieuwd waarom dat veel is want zo schrikbarend is het niet. Laten mensen die bij Medicare zijn verzekerd nu eens gemiddeld zeventig worden en laten zij eens vanaf twintig jaar gevaccineerd zijn. Dan gaat van hen elk jaar 1/50e dood en dus elke twee weken gaan er 1/26e van hen dood. Dus in totaal elke twee weken 1/(50*26) is 0,08%. Je kunt niet zomaar beweren dat dit statistisch meer is dan onder de niet-gevaccineerde populatie van Medicarepatiënten en zeker niet dat dit veel meer is dan de hoeveelheid die bijvoorbeeld na een griepprik sterft. Ik ben benieuwd naar de bron. Overigens vraag ik mij af of Nijeboer wel serieus wil worden genomen als ze over de lage vaccinatiegraad spreekt in de Balkanlanden en Roemenië. Zouden nou werkelijk heksen het verschil maken? Zo ja, op grond waarvan denkt ze dat? Of kennen deze… Lees verder »

Maurice Franzen

Het is veel, omdat in het verleden vaccinprogramma’s zijn gestopt bij veel minder doden, bijvoorbeeld een vaccin tegen de varkensgriep, toegepast bij 140 miljoen personen en 35 doden. Ook bij andere vaccins stopt men veel eerder. Er zijn meer doden dan inmiddels de doden van alle vaccins van de afgelopen 30 jaar samen. Je spuit een vaccin in bij een gezond mens, dat is iets anders dan een kankerpatiënt, die een experimenteel middel als laatste strohalm aangrijpt. Je kunt dan zeggen: er worden ook doden voorkomen. Die verhouding is 9:1; er gaan negen mensen dood aan dit experimenteel middel om 1 Coronadode te voorkomen. En een ziekte overkomt je en deze injectie vindt plaats door toedoen van een ander. Ook op een ander terrein, het vliegwezen, accepteert men dit aantal doden niet. In de jaren, dat er vliegtuigen verongelukken, zijn het er enkele honderden (wereldwijd, zonder onderrapportage) en er gaan hele jaren voorbij, dat er geen enkel vliegtuig verongelukt. Niets wordt aan het toeval overgelaten; voor elke vlucht wordt elk vliegtuig grondig geïnspecteerd. Er zijn trainingen, dat de copiloot zich niet laat overbluffen door de gezagvoerder (kom daar eens om in de politiek, waar de stem van kritische Kamerleden stelselmatig… Lees verder »

Nils Graaf

Er wordt beweerd dat de databank waarnaar Nijeboer verwijst, de CMS-database, helemaal niet bestaat. Opvallend is dat Nijeboers artikel ontbreekt in de lijst met bronnen. Graag verneem ik hoe Nijeboer heeft kunnen concluderen dat die databank inderdaad bestaat en dat het verhaal van advocaat Thomas Renz waar is.

Mijn onderbuikgevoel zegt mij, gezien de zeer slordige en onvolledige presentatie van de feiten, dat we hier met leugens te maken hebben. Dit is een mooie lakmoesproef om te kijken of Gezond Verstand haar claim op journalistieke integriteit kan waarmaken. Ik ben benieuwd.

Maurice Franzen

Ik mis wel een bron van Uttar Pradesh, waarin 6% geïnjecteerd zou zijn en Corona verdwenen zou zijn door de inzet van Ivermectine. Daarom had ik eigenlijk ingelogd. Tot mijn verbazing tref ik maar drie artikelen aan in de bronvermeldingen. Zo blijft het een blad met columns.

Lenie Reedijk

Voor wie Duits kan volgen, wil ik graag op de bijdrage van vandaag, 16 oktober 2021, van Ernst Wolff op Apolut wijzen: Hier is de link:
https://apolut.net/the-wolff-of-wall-street-spezial-the-great-reset-phase-1/

Het is m.i. dringend noodzakelijk om ook in Nederland over deze financiële ontwikkelingen die nu in gang zijn, en die de beginfase vormen van de Great Reset, te rapporteren. Zou Ernst Wolff geinterviewd of dit artikel in het Nederlands vertaald kunnen worden?
Op het eind pleit Wolff ervoor om te beginnen met een democratisch geldsysteem. Zou dat niet een mogelijkheid zijn om die app- en paspoort cultuur te omzeilen? Er bestaan vast al initiatieven in Nederland op dit gebied. Zou hierover gerapporteerd kunnen worden?

EC. de Ruyter

Onlangs kwam ik een betoog tegen die door minister de Jong is geschreven en was geïnspireerd op Abel Hertzberg die zijn kamp ervaringen gebruikte – en deze als voorbeeld nam om aan te tonen dat het liberalisme niet altijd meer opgaat in een totalitair besluitvorming.
Misschien iets om nog beter uit te lichten door Gezond Verstand.

8
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.