Nummer 27 (27 oktober 2021)

Nummer 27, 27 oktober 2021
In deze uitgave onder meer

Tersluikse macht

Een kijkje in het complotcasino

– het marburgvirus

Hoe de EU en het WEF een

landbouwcrisis beramen

Het compleet falen

van medicijncontrole

Een illusionistisch circus in

Glasgow over de mondiale opwarming

De grimmige werkelijkheid

en de bevrijding

Hoe fabriceer je een dictatuur

Speerpunten in de Amerikaanse

strijd rond injectieverplichting

Wie regeert in de VS?

Een voorlopige niet officiële verzoening

tussen Noord en Zuid-Korea?

Gezond Verstand verschijnt iedere twee weken op papier en is 10 dagen later online te lezen voor deelnemers.
Ben je nog geen deelnemer? Meld je dan hier aan.

Reacties (alleen voor leden)
Alleen abonnees kunnen reacties plaatsen.
Abonneer
Laat het weten als er
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerard Velden

Het planten van haat zaadjes door Hugo de jonge het afgelopen jaar, is tot volle wasdom gekomen. Hetgeen wat er uit voortgekomen is, laat een donkere toekomst zien voor de ongevaccineerden onder ons. Wat er de afgelopen week in de reguliere media tot ons gekomen is, liegt er niet om. Boven aan de lijst, in de buitencategorie, staat de “reclame om je te laten vaccineren”, dat zonder inleiding aan het eind van het programma “De Sociëteit” werd uitgezonden. Het zal wel als satire bedoeld zijn, maar dan heb je als omroep toch wel een zeer bedenkelijk gevoel voor humor. https://www.npostart.nl/de-societeit/15-10-2021/VPWON_1332011 Francisco van Jole, die hoofdredacteur is van de VARA-website Joop.nl, heeft ook niet veel compassie met de niet gevaccineerden. “Als je niet gevaccineerd bent, ga je maar lekker dood” kwetterde hij in een uitzending van BNNVARA. "Ik snap dat je principieel bent. Als je geen vaccin neemt, dan neem je geen medische behandeling en ga je maar lekker dood", zegt @2525 in @denieuwsbv in een reactie op christenen die zich niet laten vaccineren. pic.twitter.com/en29iUybQO — NPO Radio 1 (@NPORadio1) October 20, 2021 Tegengeluiden worden in omroepland niet echt gewaardeerd. In de Groene Amsterdammer van 20 oktober staat een artikel van Coen van de… Lees verder »

Nils Graaf

Ik ben geen psycholoog maar ik vermoed dat er twee redenen zijn waarom we tegen elkaar worden opgezet. De eerste is verdeel-en-heers, men wil dat de boosheid zich niet op het regime richt maar op de mensen onderling. En een tweede reden kan zijn dat het aanwijzen van een zondebok een pacificerende werking heeft op de meerderheid. Ook de meerderheid voelt wel aan dat er iets niet klopt maar zij zien dat eerst de zondebok aan de beurt is voordat zij aangepakt worden. Er is dus nog tijd. Tijd voor ‘het zal mijn tijd wel duren’. Ik vermoed dat de jodenster diezelfde functie had, vooral in Duitsland.

Almo van Roijen

Marburg virus
https://lci.rivm.nl/richtlijnen/virale-hemorragische-koorts-filovirussen
Het artikel stelt mogelijke overdracht via aerosols, maar in het hetzelfde artikel staat ook dat een proef dit niet aantoonde.
Op basis van de stroom migranten uit de verspreidingsgebieden, is een voorspelling van een uitbraak in EU geen onlogische gedachte. In Duitsland is dit met geïmporteerde TBC ook al het geval geweest. Het Marburg virus, evenals het Ebola virus, lijkt zich echter veel moeizamer te verspreiden.
Het aanwezig zijn van een PCR test voor een reeds lang bestaand virus is geen argument voor een complot. Het is misschien alleen gebruik maken van de mogelijkheid om hiermee angst gestuurd veel geld te verdienen.

Nils Graaf

Bij het lezen van Gezond Verstand vraag ik mij altijd af wanneer in het blad de door gezond verstand zelf ontmaskerde poppenspelers vanachter de poppenkast vandaan komen. Zodra zij tevoorschijn zijn gekomen worden zij ineens weer serieus genomen. Kan Gezond verstand nou niet eens een heel nummer wijden aan de vraag waar zij denkt dat de ‘voorgeschreven werkelijkheid’ ophoudt en waar de realiteit begint? In het blad zelf is het in ieder geval duidelijk dat ergens voorbij de helft de voorgeschreven werkelijkheid weer gewoon als realiteit wordt aanvaard. Noord-Korea Mag ik vragen waarom wij een artikel tegenkomen over de ‘onderhandelingen’ tussen Noord- en Zuid-Korea? Waarom is Noord-Korea een bedreiging voor de wereld? Gelooft Gezond Verstand nog steeds de verhaaltjes over ballistische raketten, duikboten en atoombommen? Waarom is dat géén voorgeschreven werkelijkheid? Waarom is dit ineens wel echt? Kijk gewoon eens met eigen ogen naar deze Russische/ Koreaanse propagandafilm: Wie op de link klikt ziet vanaf 2:17 en 2:31 gedurende enkele seconden de vermeende Noord-Koreaanse raketlancering, ‘waardoor de spanningen weer opliepen’. Wie beeldje voor beeldje kijkt, ziet duidelijke aanwijzingen dat het om Photoshopwerk gaat, zoals meestal. In het eerste fragment zie je vlak voor de lancering een vrijwel perfect ronde mist… Lees verder »

Lenie Reedijk

Ik zie het wereldbeeld dat Gezond Verstand uitdraagt wel als consistent, maar ik denk dat het onder invloed van de tijddruk de aan auteurs wordt opgelegd – inherent aan een periodiek? – de beperking heeft dat het onderzoek niet uitgediept wordt of kan worden. Ik sluit me van harte aan bij jouw hoop dat dat beter wordt.

Paul Schuurmans

Ik zou aan dat filmpje niet kunnen zien of ermee geshopt is.

Paul Schuurmans

Graag zou ik even iets schrijven over het beloningssysteem in de westerse maatschappij. Ik heb het al lang vreemd gevonden waarom kinderen naar school gaan en daar beoordeeld worden op de manier die we gewend zijn. De een krijgt een 5 en de ander een 10. Vervolgens wordt op basis van die punten bepaald naar welke vervolgopleiding je mag en daar volgt hetzelfde verhaal. Uiteindelijk komt het er meestal op neer dat mensen die betere cijfers haalden later in hun werk ook een hoger salaris krijgen en iedereen lijkt dit de gewoonste zaak van de wereld te vinden. Stel je voor dat je dat uit moet leggen aan iemand die geestelijk gehandicapt is. Wie durft dat uit te leggen? Ik niet. Ik sta daar ook helemaal niet achter. Ik vind dat mensen beloond zouden moeten worden om hun mens-zijn, niet om hun intelligentie. Stel je voor dat er binnenkort een basisinkomen komt (waarschijnlijk alleen voor gevaccineerden) en dat daaraan vooraf eerst even een IQ-test afgelegd moet worden die dan bepaalt hoe hoog je basisinkomen wordt. Zouden de slimste mensen dan staan te juichen omdat ze meer krijgen? Worden de “domme” mensen dan uitgelachen? Ik moet er niet aan denken in… Lees verder »

Chris Visser Sr.

Noodkreet!

Kabinet Rutte en Tweede Kamerleden,

Open uw ogen en laat u niet langer misleiden door de Big Pharma en hun leiders Bill Gates en Klaus Schab!!
Ik ken al vier gezonden mensen die door een bloedprop stierven na de Corona prik 
U en ik weten, het klopt niet wat er gaande is!

Knuffel, 
Opa Chris

Tom Koenen

Beste Redactie,

Discussies over corona(beleid) met naasten zijn onvermijdelijk en ook gewoon nodig willen anderen die ingegraven zijn in het overheidsnarratief toch nog kunnen wennen aan enig tegengeluid. Los van zeer ergerlijke gesprekken met, bv familie, waarin je sektelid-logica en botte verwerping van alles wat je aandraagt moet incasseren, kom je gelukkig ook nog (gevaccineerde) mensen tegen die wel op redelijke toon het gesprek kunnen aangaan.
Maar hoe dan ook, ik zou graag meer bronvermelding willen zoals bijvoorbeeld statistieken over de bijwerkingen. Dit om de vaccinatiepropaganda gericht te kunnen counteren en als tastbaar bewijs te overleggen.
Ik zou ook graag zien dat GZ leugens van de overheid wat stipter/actueler weerlegt- er wordt immers zeer schuimbekkend ‘ge-factcheckt’ waarmee de coronagelovige weer opgelucht kan ademhalen en de leugenmachine ons weer een stap voor is.

Verder zeer tevreden over jullie blad!
Groeten,
Tom

9
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x
Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.