Scroll Top

Nummer 20 (14 juli 2021)

Nummer 20, 14 juli 2021
In deze uitgave onder meer

Oproep aan artsen en ander medisch personeel

De slachting van de naoorlogse beschaving

Het frivole Europese Parlement

Het gekaapte continent

Waarden, Woke, Hongarije en een verdienmodel

Behalve covid-19 en klimaatcrisis

ook een voorbereide cyberaanval

Groen licht voor 5G gebaseerd op

frauduleus rapport

Het verraad van de ethici

Orgaandonatie na overlijden

bestaat niet

Spelen met Russisch vuur op de Zwarte Zee

Gezond Verstand verschijnt iedere twee weken op papier en is 10 dagen later online te lezen voor abonnees.
Ben je nog geen abonnee? Meld je dan hier aan.

Bronvermeldingen

De bronnen en voetnoten per artikel.

Spelen met Russisch vuur op de Zwarte zee

GB-Clown en NL-clownfish prikken de Russiche beer

De militaire spanningen tussen Rusland en het Westen zijn opnieuw opgelopen, dankzij een zeer onverantwoordelijke actie van de Britse marine die nota bene een dag later nog eens herhaald werd door een Nederlands marineschip. Op bevel van premier Johnson voer HMS the Defender op 23 juni j.l. de territoriale wateren van het Krim-eiland binnen, wetende dat het door de Russen als hun grondgebied wordt beschouwd. Het Russische leger, dat in het hele Zwart-Zee-gebied militair veruit superieur is aan de gezamenlijke NAVO (laat staan het Britse leger), vuurde waarschuwingsschoten af en liet vier bommen vallen op de koers van het schip. Ook het schip ‘de Evertsen’ van het nóg kleinere Nederland, die een dag later precies dezelfde koers zette, moest rechtsomkeert maken onder wat zij ‘Russiche schijn-aanvallen’ noemde. Aangezien de VS vorige maand haar nucleaire bondgenootschap met haar Europese bondgenoten opnieuw bekrachtigd heeft middels het ‘New Atlantic Charter’, maakten zij een zeer gevaarlijke provocatie. Poetin zei desgevraagd dat er, zelfs als in zo’n geval een schip tot zinken zou worden gebracht, er geen gevaar is voor een openlijke WO3 aangezien het Westen weet dat ze zo’n oorlog zou verliezen en dat Rusland bovendien in haar recht staat. De kans dat een dergelijk schip een volgende keer tot zinken wordt gebracht is dus reëel. Volgens de Russische kranten had dat deze keer al mogen gebeuren.

De spil in dit geopolitieke machtsspel is Oekraïne en het schiereiland Krim. De annexatie van de Krim in 2014 wordt door de Russen gezien als het herstellen van een administratieve fout door Chroestjev, die het in 1954 met een gul gebaar aan Oekraïne gaf. Oekraïne maakte toen echter nog deel uit van de Sovjetunie. De Krim heeft altijd bij Rusland gehoord, de bewoners ervan spreken Russisch en gaven in twee referenda (1991 en 2014) aan bij Rusland te willen horen. Ondanks dit alles weigert het Westen de Russische aanspraak op de Krim te erkennen en spreekt zelfs over ‘de tijdelijke bezetting’ ervan. De VS bemoeien zich vergaand met de binnen- én buitenlandse politiek van Oekraïne. Op het schip HMS Defender, een paar uur vóórdat de bommen vielen, tekenden vertegenwoordigers van Groot Brittanië, Oekraïne en de wapenleverancier Babcock Int. een overeenkomst  om ‘de Oekraiense marine te versterken’. Oekraïne, dat middels een door de VS georganiseerde kleurenrevolutie onder haar invloed is gebracht, organiseerde dit jaar samen met de VS de jaarlijkse maritieme oefeningen van de NAVO in de Zwarte Zee, genaamd ‘Operation Sea Breeze’. Deze startte een week na het incident met de Defender en duurt nog tot 23 juli. Dertig landen ‘uit zes werelddelen’ nemen eraan deel, van binnen en buiten de NAVO, met in totaal 5.000 soldaten, 18 special forces-teams, 32 schepen en 40 oorlogsvliegtuigen. Dit ‘zwaaien met de vlag’ gebeurt onder de neus van het Russische leger dat de hele Zwarte Zee met superieure wapensystemen onder haar controle heeft – in de Trump-tijd heeft Rusland de tijd gehad haar legers te moderniseren.

Kortom: Westerse leiders zijn Rusland op een ongehoorde manier aan het tergen terwijl Rusland blijft vragen om met rust te worden gelaten. Bij de Biden-Poetin-ontmoeting in Geneve, die door Biden ‘goed, positief’ werd genoemd, zei Poetin in een persconferentie: ‘Wij houden onze militaire oefeningen op eigen grondgebied en brengen geen materieel en manschappen dicht bij de grenzen van de VS, zoals de VS en haar partners dat nu doen bij onze grenzen.’ Tijdens dezelfde top echter kondigde Biden aan dat hij ‘once again’ van Amerika een ‘wereldleider’ wil maken door overal ter wereld ‘allianties’ aan te gaan ofwel: ook aan de Russische grens. De VS wil graag dat Oekraïne lid wordt van de Navo. Met Oekraïne zou een nieuw ‘intermarium’ volledig zijn: een groot machtsblok van landen, als een IJzeren Gordijn 2.0 pal tegen de Russische grens. Als de NAVO aangeeft ‘samen te willen werken met haar allianties rond de Zwarte- en Baltische zee op alle mogelijke uitdagingen’ zijn daarmee nucleaire uitdagingen inbegrepen, ook met betrekking tot Rusland. Op geen enkele manier is vol te houden dat er, zoals Biden zegt, ‘vrede’ te brengen valt door zulke allianties aan te gaan

Zijn de Westerse leiders, de Biden-regering voorop, blind geworden voor de realiteit en de gevaren die zij veroorzaken? Of zou het de bedoeling zijn dat Rusland verleid wordt tot het beantwoorden van provocaties zoals die door HMS Defender, met een in vele ogen passend militair antwoord? Het bevel van Boris Johnson aan HMS Defender is in het beste geval een ongelooflijke blunder. Of vertrouwen de Britse en Westerse leiders erop dat hun nieuwsvoorzieningen zo’n militair antwoord, dankzij het langdurig presenteren van een scheef en eenzijdig wereldbeeld, kunnen presenteren als een out-of-the-blue voltrokken daad van Russische agressie, en ermee wegkomen? De simpele ontkenning van de Engelsen dat de Russische bommen bedoeld konden zijn als waarschuwing bij de schending van hun territoriale wateren – Engeland erkent immers niet de aanspraak van Rusland op de krim – wijst in die richting.

Dat er evenwel bewust met vuur wordt gespeeld bleek uit een vreemd-toevallige vondst van een prop geheime defensie-documenten bij een bushalte, door ‘een burger’ die het naar de BBC bracht. Niet alleen de operatie met HMS Defender wordt erin beschreven, inclusief een anticipatie op een Russische reactie, ook wordt in dit document uiteengezet hoe Groot Brittanië, hiertoe ‘aangemoedigd’ door de VS, commandotroepen wil achterlaten in Afghanistan bij het terugtrekken van de troepen aldaar, vanaf 11 september dit jaar. Dit ondersteunt het vermoeden dat de VS en GB niet van plan zijn om Afghanistan werkelijk te verlaten, wat opnieuw spanning zou voeren naar de militaire verhoudingen tussen Rusland en de VS.

https://www.aljazeera.com/news/2021/6/23/russia-fires-warning-shots-at-british-destroyer-in-black-sea

https://www.globalresearch.ca/atlantic-stormwind-black-sea/5748984

https://www.globalresearch.ca/sea-painted-nato-black/5748829

https://thesaker.is/why-it-is-not-advised/

https://www.bbc.com/news/world-europe-57583363

https://www.independent.co.uk/news/world/hms-defender-russia-black-sea-b1871297.html

https://www.bbc.com/news/uk-57624942

https://www.gov.uk/government/news/uk-signs-agreement-to-support-enhancement-of-ukrainian-naval-capabilities

https://www.bbc.com/news/world-europe-57589366

https://focus.ua/world/486438-nadolgo-ostanetsya-aromatnym-pyatnom-minoborony-rf-o-pozicii-britanii-v-incidente-s-defender

Groen licht voor 5G gebaseerd op frauduleus rapport

Achtergronddocument advies 5G en gezondheid Nr. 2020/16A, Den Haag, 2 september 2020 https://www.gezondheidsraad.nl/documenten/adviezen/2020/09/02/5g-en-gezondheid

Kernadvies 5G en gezondheid Aan: de voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Nr. 2020/16, Den Haag, 2 september 2020


Een opmerking achterlaten

Je moet ingelogd zijn om een bericht te plaatsen.
Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.