Nummer 18 (16 juni 2021)

Nummer 18, 16 juni 2021
In deze uitgave onder meer

De verlammende voorgeschreven werkelijkheid

De PCR-verminking van onze kinderen

Schijnveiligheid ten koste van

vrijheid en privacy

Palantir – het alziend oog op gezondheid

en gedrag

De macht van Big Tech en de digitale identiteit

Moeten we hopen op de pijn van een economische

depressie om een totalitaire Staat te voorkomen?

Milieudefensie voert aanval uit op een ‘groen’ bedrijf

Wat we zelf kunnen doen

Handhavers van de officiële werkelijkheid

Vogelvrij in de digitale wereld

Wit-Rusland in het kruisvizier van de EU

Gezond Verstand verschijnt iedere twee weken op papier en is 10 dagen later online te lezen voor deelnemers.
Ben je nog geen deelnemer? Meld je dan hier aan.

Wat we zelf kunnen doen: websites

Hieronder vind je de websites die worden genoemd op pagina 18 bij het artikel “Wat we zelf kunnen doen”.

Bronvermeldingen

De bronnen en voetnoten per artikel.

De rampspoed van Syrië als voorbeeld van een kleurenrevolutie en het officiële verhaal

Zie: https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw

Ooggetuigen van het begin van de strijd in Syrië: Een bekende moslim geestelijke verklaarde dat dit het werk was van elementen van buiten de stad die “reputatie van ons willen schaden en dat deze evenementen niet een onderdeel zijn van onze traditie en gebruiken”. Robert Fisk, verslaggever van de Britse Independent bevestigde dat bewapende groepen vanaf het begin erbij waren betrokken. De in april 2014 door jihadisten vermoordde pater Frans van der Lugt schrijft in een brief dat vanaf het begin de protestbeweging niet vredelievend was. Hij beschreef bewapende demonstranten die de eerste schoten losten op de politie. Heel vaak bestond het geweld van de ordediensten uit een reactie op het ruwe geweld van de gewapende rebellen.

Life in Syria’s Capital Remains Barely Touched by Rebellion, The New York Times 5 september 2011

Associated Press, 29 Mar 2011 12.29 BST

Michel Chossudovsky: Who is Behind The Protest Movement? Fabricating a Pretext for a US-NATO “Humanitarian Intervention” Global Reseaerch, March 17, 2019

https://www.debka.com/?s=2011+14+august+(Debka, August14, 2011)

Life in Syria’s Capital Remains Barely Touched by Rebellion, The New York Times 5 september 2011

Life in Syria’s Capital Remains Barely Touched by Rebellion, The New York Times 5 september 2011

Rick Rozoff: Libyan Scenario For Syria: Towards A US-NATO “Humanitarian Intervention”, Global Research, April 30.

Jack Murphy US Special Forces sabotage White House policy gone disastrously wrong with covert ops in Syria, The Newsrep 14 september 2016. (https://thenewsrep.com/63764/us-special-forces-sabotage-white-house-policy-gone-disastrously-wrong-with-covert-ops-in-syria/

Nafeez Ahmed: Secret Pentagon report reveals West saw ISIS as strategic asset Anti-ISIS coalition knowingly sponsored violent extremists to ‘isolate’ Assad, rollback ‘Shia expansion’, Medium. N.p., 22 May 2015 (https://medium.com/insurge-intelligence/secret-pentagon-report-reveals-west-saw-isis-as-strategic-asset-b99ad7a29092)

Brad Hoff: Defense Intelligence Agency document: West will facilitate rise of Islamic State “in order to isolate the Syrian regime”, Levant Report 19 mei 2015

Alastair Crooke: How the US Armed-up Syrian Jihadists, Information Clearing House, September 30, 2016

Rick Rozoff: Libyan Scenario For Syria: Towards A US-NATO “Humanitarian Intervention”, Global Research, April 30.

Stephen Kinzer: The media are misleading the public on Syria, bostonglobe.com, february 18,

Nafeez Ahmed: Secret Pentagon report reveals West saw ISIS as strategic asset Anti-ISIS coalition knowingly sponsored violent extremists to ‘isolate’ Assad, rollback ‘Shia expansion’, Medium. N.p., 22 May 2015 (https://medium.com/insurge-intelligence/secret-pentagon-report-reveals-west-saw-isis-as-strategic-asset-b99ad7a29092)

Reacties (alleen voor leden)
Alleen abonnees kunnen reacties plaatsen.
Abonneer
Laat het weten als er
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Chris Visser Sr.

Goedemorgen, Onderwerp: illusie.  Beste Minister-president Rutte, Kabinet en Tweede Kamerleden,  De illusie van de super-rijken.  Sommige superrijken denken met corruptie de machtigste der aarde te kunnen zijn. De werkelijkheid is, dat de macht licht in handen van het volk. Het volk streeft geen corruptie na, maar natuurlijke eerlijkheid. Gewoon genieten van het leven met eten, drinken, slapen, gezelschap, plezier maken, vrijen (potje neuken) enz. Gewoon eerlijk en betrouwbaar zijn, want oneerlijkheid help alles wat natuurlijk is naar de verdoemenis! Dit behoort de politiek te begrijpen, anders ontstaan er situaties zoals die nu het geval zijn. Hoe los je deze onnatuurlijke situaties eenvoudig op? Besef wie wij zijn als mens en hoe wij zijn ontstaan. Besef dat wij zijn ontstaan uit een onbeperkt oneindig intelligente energie wat wij de kosmos noemen. Besef dat ons immuunsysteem miljarden malen intelligenter is dan ons verstand. Besef dat wij met een leeg verstand zijn geboren en dat daar geen gevoel van liefde in zit. Besef dat het natuurlijk intuïtieve weten ook zit in alles wat leeft op deze aarde. (dieren, bomen, bloemen.) Besef dat wij mensen dit niet moeten vergeten en blijven beseffen. Besef dat wij met dit intuïtief natuurlijk weten altijd zijn verbonden met onze kosmische natuurlijke… Lees verder »

Hans Martius

Chris wederom mijn respect voor jouw vorenstaande bewoordingen..

Hans Martius

Bedankt redactie voor de boeiende nietsontziende informatie die jullie weer in deze editie 18 hebben geschreven….hierin wil ik Pierre Venir bedanken voor zijn aandeel met.,..wat we zelf kunnen doen….
met een verwijzing naar een alternatieve verzamelplaats…..van een goede zuivere alternatief ..,.

Bo Bruggink

Eindelijk is het zover 2001 & 2002 zijn aan de beurt voor de vaccinatie. “Jij mag nu ook je afspraak maken” meldde mijn stagebegeleider zojuist. Ik antwoorde dat het vaccine gevaarlijker is dan het virus. Ze denkt dat ik gek ben. Hoe ver gaan ze door? is straks 2009 aan beurt?

Nils Graaf

Nog eens dat stuk over Wit-Rusland lezend en de koppeling met de ‘oorlog’ in Oekraïne overpeinzend, bedacht ik mij het volgende: waarom zouden er neonazi’s bestaan? Welk individu voelt zich aangetrokken tot een ideologie die de staat stelt boven dat individu? Wat is er aantrekkelijk, voor een burger, aan corporatisme waarbij grote bedrijven worden voorgetrokken boven kleine bedrijven en burgers? Antwoord: niemand. Als we dan deze bron lezen, waar Gezond Verstand zich op beroept, dat die Wit-Russische oppositieleider Protasevich een neo-nazi is, weten we eigenlijk genoeg. Hetzelfde valt in het Nederlands te lezen bij Willy Vandamme, ook zo’n fantast: Wie is de Wit-Rus Roman Protasevitsj? Zoals we ook bij de protesten onlangs in Berlijn hebben gezien, waarbij ‘neo-nazi’s’ de Rijksdag bestormden, die groepen worden georganiseerd door overheden zelf, waarschijnlijk door geheime diensten. Zij bestaan voornamelijk in de media. Wie nog eens goed kijkt naar de beelden van de arrestatie van Protasevich in Wit-Rusland, er zijn tenminste twee foto’s, ziet dat die arrestatie in scene is gezet. Wit-Rusland doet dus gewoon mee aan de fictie. Het kan ook niet anders werken. Als één volk in de wereld onafhankelijke media en een onafhankelijke regering zou hebben dan zou de waarheid van daaruit heel… Lees verder »

Maria Broos

Het is al zeer ver ontwikkeld…overal word je in de gaten gehouden!!
https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/digital-solutions-during-pandemic_nl

Maria Broos

Griekenland nu: Een prepaid kaart voor jongeren van 18 tot 25 jaar die zich laten vaccineren 🤔!

Maria Broos

29-6-2021 Aankondiging Griekse regering:
Alle eigenaren van restaurants, bars, cafe’s enz. moeten voor 15 juli een keuze hebben gemaakt welke klanten ze willen ontvangen.. alleen gevaccineerden of gemengd (met strenge protocollen), ga je naar een gemengde gelegenheid dan ben je verplicht een test te doen.
Hoeveel ondernemers zullen kiezen voor gemengd met een subsidies schuld waarvan ze 50% terug moeten betalen?

[…] “De rampspoed van Syrië als voorbeeld van een kleurenrevolutie en het officiële verhaal”, prima artikel van Karel van Wolferen in Gezond Verstand nr 18  (16 juni 2021). […]

10
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x
Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.