Voordracht Karel van Wolferen nummer 8: “Wetenschap en bijgeloof”

Voordracht Karel van Wolferen editie 8
Voordracht Karel van Wolferen nummer 8: “Wetenschap en bijgeloof”

Voordracht Karel van Wolferen van het eerste artikel uit nummer 8: Wetenschap en bijgeloof

Ben je deelnemer van Gezond Verstand?
Dan kun je hieronder deelnemen aan de discussie.

11 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Alex de Smit

Dank voor de voordracht, fijn dat je dit doet.

Henkie

Klasse, Karel. Bedankt. Goed dat je het redactioneel ook op een video brengt. Dat werkt bij sommigen overtuigender.
Zoals je terecht signaleert: het kost heel veel moeite iedereen te doordringen van de ernst van de situatie. Velen zijn door angst geblokkeerd en ik spreek ook velen voor wie het onmogelijk te bevatten is dat onze overheid niet meer het beste met ons voor heeft…
Laten we alles op alles zetten om onze omgeving wakker te schudden.

Loenman

Fantastisch artikel,Karel! Ik heb dit nummer weer aan één ruk uitgelezen,goed werk…ga zo door,je bent met je team uitzonderlijk goed bezig! Groeten van Rik uit Kootwijkerbroek

TPJ Nissen

Prima initiatief om het tijdschrift en zijn inhoud via andere kanalen in beeld en geluid onder de aandacht te brengen.
Ze versterken ongetwijfeld bij degenen die voor de thema’s openstaan, de nieuwsgierigheid naar het blad.

Ik schep trouwens ook een groot genoegen in de scherpe cartoons die de artikelen begeleiden en onderstrepen: bijzonder professioneel.

Alter Ego

Dramatische getuigenis van een zorgmedewerker over de effecten van Pfizer-vaccinaties op ouderen in een verpleeghuis
bron onbekend

“two weeks after these people received the vaccine…

people who were once walking who are no longer walking
people who are once talking who could longer talk…

our residents are dying after they have taken this vaccine…

you go to the year of 2020
zero death
and i can speak the same for many many nursing homes
zero deaths you go to the whole entire year
we are in 2021 we are in the middle of the month
where i work right now over 14 patients i’ve already died
they are dropping like flies”

Nils Graaf

Graag wil ik hierbij wat fundamentele kritiek op het blad geven. Ik denk dat het teveel de verhaaltjes op het internet napapegaait. Bij heel veel controverses krijgen we in zowel de alternatieve media als de machtsmedia maar de halve waarheid te zien, ook in dit blad. Op die manier weten we vervolgens nog niets. Het geldt voor de MH-17-ramp, de controverses met Iran, Noord-Korea, Rusland, Syrië, de verkiezingen in de VS. De waarheid ligt meestal achter de verdeel-en-heerspraatjes die volgens mij door de Navo worden aangewakkerd. Als voorbeeld neem ik het stuk van deze week van Sylvia Feldmann over de vermeend frauduleuze verkiezingen in de VS. Het artikel vertelt dat die verkiezingen frauduleus zouden zijn geweest. Omdat ik die indruk ook had heb ik de rechtszaken gevolgd van Trump tegen de diverse staten. Ik ben zelfs zover gegaan om bij diverse rechtszaken mee te lezen. Eerst de aanklacht van het team Trump, dan de repliek van de verdediging en vervolgens de dupliek weer van het team Trump. Zoals het kiesrecht werkt moest het Trumpteam twee dingen bewijzen: a) dat er fraude was gepleegd; en b) dat er meer stemmen frauduleus waren dan het verschil in stemmentotaal van de twee kandidaten,… Lees verder »

Andy Frank

Hallo Nils, dank voor je kritische berichtgeving mbt de vermeende verkiezingsfraude. Jouw bericht verdient zeker aandacht.

Paul Schuurmans

Het wordt voor mij steeds duidelijker dat het nu vooral gaat over de vraag : Zijn de maatregelen goed of slecht voor onze gezondheid ?
Dat ze destructief zijn voor o.a. economie en welzijn is voor iedereen duidelijk, denk ik.
En ik ben vooral geinteresseerd in het percentage mensen dat op deze vraag “Ja”, “Nee” of “Ik weet het niet” antwoordt.
Ik hoor teveel mensen roepen dat we met heel veel zijn en dat steeds meer mensen “wakker” worden, maar ik zou dat graag in een percentage uitgedrukt zien. Wie heeft er een idee hoe we dat kunnen bereiken ?
De macht zal geen eerlijke verkiezingen toelaten, denk ik.

Alter Ego

“Als stemmen enig verschil zou maken, zouden ze ons dit niet laten doen” (Mark Twain) Vanzelfsprekend zou je een professionele en eerlijke enquête nodig hebben om te weten hoe ver mensen “wakker” zijn. Dan zou je nog moeten onderzoeken hoe ver de maatregelen van de overheid bepalend zijn bij de verkiezingen. Er is een leger van psychologen, sociologen en analisten nodig. Het resultaat kan zeer teleurstellend zijn. Uit het onderzoek van de FNV blijkt dat slecht 65% van de leden tegen een vaccinatieplicht is. Dat houdt in dat 35% van de werknemers de burgerrechten (o.a. van directe collega’s) niet in acht zou nemen uit vrees voor eigen gezondheid en in de illusie dat het zogeheten corona-vaccin de verspreiding van het virus kan stoppen. Ik vind dit schrikbarend! Ik kom steeds meer mensen tegen die beweren “wakker” te zijn en tegelijk zeggen in de rij te willen gaan staan voor de vaccinatie. “Om straks onbezorgd met vakantie te kunnen gaan.” Cognitieve dissonantie kan dit alleen maar gedeeltelijk verklaren. Dit is verstand op nul. In deze “corona” crisis ben ik de oude filosofen steeds dieper gaan begrepen en waarderen. Nu is het mij duidelijk wat Plato bedoelde met de allegorie van de… Lees verder »

Alter Ego

Als kind zag ik een komische film, “Vriezen We Dood, Dan Vriezen We Dood”, het verhaal van een man die in winterslaap raakte door het zinken van een schip in de Noordpool.
Gereed en ontdooid na bijna een eeuw, bevond de arme man zich in een wereld die totaal anders was dan hij had achtergelaten en bovendien liep hij het risico om proefkonijn te worden voor wetenschappelijke experimenten.
Nu is een soortgelijk geval daadwerkelijk gebeurd. Een Engelse jongen werd na 10 maanden wakker uit een coma … hoe leg je hem uit dat de wereld ondertussen in een dictatuur is veranderd?
https://nos.nl/artikel/2367812-19-jarige-brit-ontwaakt-na-jaar-in-coma-in-totaal-andere-wereld.html

Alter Ego

Mijn complimenten aan professor Karel van Wolferen en aan de hele GV-crew. Dit is klasse! Elk nummer is zelfs beter dan het vorige. De spotprenten steeds mooier, altijd ad rem.

11
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x
Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.