Voordracht Karel van Wolferen nummer 8: “Wetenschap en bijgeloof”

Voordracht Karel van Wolferen editie 8
Voordracht Karel van Wolferen nummer 8: “Wetenschap en bijgeloof”

Voordracht Karel van Wolferen van het eerste artikel uit nummer 8: Wetenschap en bijgeloof

Ben je deelnemer van Gezond Verstand?
Dan kun je hieronder deelnemen aan de discussie.

Abonneer
Laat het weten als er
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Alex de Smit

Dank voor de voordracht, fijn dat je dit doet.

Henkie

Klasse, Karel. Bedankt. Goed dat je het redactioneel ook op een video brengt. Dat werkt bij sommigen overtuigender.
Zoals je terecht signaleert: het kost heel veel moeite iedereen te doordringen van de ernst van de situatie. Velen zijn door angst geblokkeerd en ik spreek ook velen voor wie het onmogelijk te bevatten is dat onze overheid niet meer het beste met ons voor heeft…
Laten we alles op alles zetten om onze omgeving wakker te schudden.

Loenman

Fantastisch artikel,Karel! Ik heb dit nummer weer aan één ruk uitgelezen,goed werk…ga zo door,je bent met je team uitzonderlijk goed bezig! Groeten van Rik uit Kootwijkerbroek

TPJ Nissen

Prima initiatief om het tijdschrift en zijn inhoud via andere kanalen in beeld en geluid onder de aandacht te brengen.
Ze versterken ongetwijfeld bij degenen die voor de thema’s openstaan, de nieuwsgierigheid naar het blad.

Ik schep trouwens ook een groot genoegen in de scherpe cartoons die de artikelen begeleiden en onderstrepen: bijzonder professioneel.

Nils Graaf

Graag wil ik hierbij wat fundamentele kritiek op het blad geven. Ik denk dat het teveel de verhaaltjes op het internet napapegaait. Bij heel veel controverses krijgen we in zowel de alternatieve media als de machtsmedia maar de halve waarheid te zien, ook in dit blad. Op die manier weten we vervolgens nog niets. Het geldt voor de MH-17-ramp, de controverses met Iran, Noord-Korea, Rusland, Syrië, de verkiezingen in de VS. De waarheid ligt meestal achter de verdeel-en-heerspraatjes die volgens mij door de Navo worden aangewakkerd. Als voorbeeld neem ik het stuk van deze week van Sylvia Feldmann over de vermeend frauduleuze verkiezingen in de VS. Het artikel vertelt dat die verkiezingen frauduleus zouden zijn geweest. Omdat ik die indruk ook had heb ik de rechtszaken gevolgd van Trump tegen de diverse staten. Ik ben zelfs zover gegaan om bij diverse rechtszaken mee te lezen. Eerst de aanklacht van het team Trump, dan de repliek van de verdediging en vervolgens de dupliek weer van het team Trump. Zoals het kiesrecht werkt moest het Trumpteam twee dingen bewijzen: a) dat er fraude was gepleegd; en b) dat er meer stemmen frauduleus waren dan het verschil in stemmentotaal van de twee kandidaten,… Lees verder »

Andy Frank

Hallo Nils, dank voor je kritische berichtgeving mbt de vermeende verkiezingsfraude. Jouw bericht verdient zeker aandacht.

Paul Schuurmans

Het wordt voor mij steeds duidelijker dat het nu vooral gaat over de vraag : Zijn de maatregelen goed of slecht voor onze gezondheid ?
Dat ze destructief zijn voor o.a. economie en welzijn is voor iedereen duidelijk, denk ik.
En ik ben vooral geinteresseerd in het percentage mensen dat op deze vraag “Ja”, “Nee” of “Ik weet het niet” antwoordt.
Ik hoor teveel mensen roepen dat we met heel veel zijn en dat steeds meer mensen “wakker” worden, maar ik zou dat graag in een percentage uitgedrukt zien. Wie heeft er een idee hoe we dat kunnen bereiken ?
De macht zal geen eerlijke verkiezingen toelaten, denk ik.

7
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x
Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.