Scroll Top

De Europese emissiemaffia

GV artikel zonder cartoon (uil) (9)

Gezond Verstand is jarig!

In september 2024 start de 5e jaargang van Gezond Verstand. En om dat te vieren geven we in de zomerperiode de 12 meest gelezen + 12 gloednieuwe artikelen cadeau. We publiceren iedere dag gratis artikel.

Bovendien hebben we de artikelen gebundeld in een PDF die je gratis kunt downloaden. En, als klap op de vuurpijl presenteren we ook de nieuwe opmaak van Gezond Verstand.

Laat je verrassen door het vernieuwde ontwerp en deel de artikelen en PDF op social media, met vrienden en familie!

De Europese emissiemaffia

Jan van Dijk

De Europese Unie gaat onverminderd door met het uitrollen van meer regeldruk en wetten in verband met de klimaatgekte. De Europese bureaucraten werken middels Fit for 55-wetgeving plannen uit om per 2030 de menselijke CO2-uitstoot met 55% te hebben verminderd en tegen 2050 die naar 0 te hebben gebracht. Dit raakt de BV Nederland in het hart. Het Nederlandse midden- en kleinbedrijf moet tot op het bot kapot worden gemaakt om uiteindelijk te knielen voor Brussel. De volgende bittere pil staat alweer voor de deur voor alle houders in Nederland van een accijnsvergunning voor minerale oliën. Brandstofleveranciers worden verantwoordelijk gemaakt voor het monitoren van de CO2-emissies die worden geleverd aan klanten en betalen een CO2-prijs per geleverde liter. Een stevige inflatie voor de consument is dus in aantocht.
Dit artikel is alleen voor abonnees
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

CO2-belasting

Het volgende hoofdstuk dat we kunnen toevoegen aan het grote klimaatbedrog wordt in Nederland uitgerold door de Nederlandse Emissieautoriteit (NEa). Op de achtergrond zijn systemen opgezet waarbij sinds 2005 de grote industrie- en energiebedrijven zijn verplicht om emissierechten te kopen om CO2 uit te mogen stoten en derhalve dus moeten betalen voor de grote klimaatleugen om een bestaansrecht te hebben. De CO2-emissierechten zou je kunnen vergelijken met het recht om als mens CO2 uit te kunnen ademen, want dat doen we met 290 kg CO2 per jaar per persoon, waarvoor jaarlijks aan de staat belasting zou moeten worden betaald.

Deze CO2-belasting heeft de Europese belastingbetaler alleen al in 2023 € 43 miljard gekost. Naast de pseudo-wetenschappelijke tak van het Rockefeller-klimaatsyndicaat via bijvoorbeeld de Club van Rome en het IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) wordt via het Europees Milieuagentschap en de NEa maximaal gebruikgemaakt van het feit dat klimaatdoelen onderdeel zijn van de wet en worden vanaf volgend jaar de Nederlandse ondernemers verder op de pijnbank gelegd.

Alle brandstofleveranciers worden vanaf 2025 gedwongen om per sector die ze bedienen de CO2-uitstoot te rapporteren aan de Nederlandse Staat. Het gaat om de brandstoffen die via brandstofleveranciers aan transportbedrijven, boeren, ziekenhuizen, kleine industrie en bouwbedrijven worden geleverd, om te worden opgeslagen in brandstoftanks op eigen terrein of klantlocaties. Vanaf 2027 moeten deze bedrijven direct, dan wel indirect via de brandstofleveranciers, gaan betalen voor de emissies die horen bij de energie die ze nodig hebben om de klant te kunnen bedienen.

Na 2028 zal de Europese emissiemaffia de Europese ondernemers verder afpersen door het aantal emissierechten jaarlijks met 5% te verminderen, om in 2044 op 0 uit te komen. Donkere wolken vormen zich boven de BV Nederland en ondernemers zien de toekomst steeds zwaarder tegemoet. Alleen in een totalitair Europa, met ongekozen leiders, een corrupte wetenschap en media-oligarchie kan dit bestaan.

Emissierechten

De jaarlijkse veiling van de CO2-emissierechten – betalen-om-te-mogen-ademenrechten – hebben sinds 2013 in Europa meer dan € 175 miljard opgebracht. De inkomsten vloeien voornamelijk terug naar de Europese landen die worden gedwongen te investeren in alternatieve energietechnologieën – anders gezegd, te investeren in bodemloze putten zonder een realistische terugverdienperiode.

- Het artikel gaat hieronder verder -

Het Gezond Verstand Cartoonboek

Het cartoonboek bevat een bonte verzameling van de beste, scherpste, mooiste en meest treffende cartoons uit Gezond Verstand.

Je maakt kennis met de cartoonisten, die je vervolgens meenemen in het creatieproces en stap voor stap laten zien hoe de cartoons tot stand komen. Waar komen de ideeën en inspiratie vandaan? Welke materialen gebruiken ze en wat vinden ze het mooiste en moeilijkste aan hun vak?

Normaal €42,50 voor abonnees €39,50

Van de € 175 miljard bleef 25% hangen in de handen van de Europese emissiemaffia. Een deel daarvan ging en gaat direct naar het EU Modernisatie Fonds waarin dertien ‘arme’ EU-landen (zoals Polen, Portugal, Roemenië en Hongarije) € 5,4 miljard in 2022 weggooiden voor hun energietransitie. Een ander deel – € 3,2 miljard in 2022 – werd bijgeschreven in het EU-Innovatiefonds. De eco-fraude via dit fonds vindt open en bloot plaats waarbij de Europese burger systematisch wordt opgelicht in de grootste zwendel aller tijden. Er is € 7,5 miljard gealloceerd aan 130 opdrachten met 295 participanten in misselijkmakende projecten als het E-Methanol Green MEIGA-project (Spanje), 3Sun Gigafactory zonnepanelen (Italië) en een Zero Carbon Cement-project (Griekenland).

Nog erger, het EU Social Climate Fund is opgericht om ervoor te zorgen dat kwetsbare burgers in de groene transitie niet achterblijven. De maffiabende is van plan om in de periode 2026-2032 € 85 miljard te mobiliseren uit de verkoop van CO2-emissierechten om te alloceren aan klimaatprojecten die bijdragen aan gender equality en contributie aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Een totale onderwerping waar alles mogelijk is, zolang er maar geen verantwoording hoeft te worden afgelegd.

Utopie van bureaucraten en dystopisch bedrijfsleven

Elke manier om een prijskaartje aan CO2 te hangen is gebaseerd op de leugen dat menselijke CO2-uitstoot leidt tot rampzalige opwarming van de aarde. De miljarden aan Europese CO2-belastingen staan haaks op het verlangen naar een welvarend Europa waar voldoende voedsel is, werkgelegenheid floreert en er een hoge moraal en bevlogenheid onder de bevolking heerst. We leven in de utopie van de Europese bureaucraten terwijl zich een dystopie heeft meester gemaakt van het bedrijfsleven.

De modale burger wordt de armoede in gejaagd door jarenlange inflatie. Boeren verbouwen geen voedsel meer maar worden CO2-certificaathandelaren. Werkgelegenheid wordt verplaatst naar China. Dat Nederlandse omzet zich verplaatst naar omliggende landen of buiten Europa en hiermee bedrijven failliet gaan, kan de ambtelijke papiervreters in Den Haag en Brussel totaal niets schelen. De klimaatleugen gaat onverbiddelijk en gewetenloos door.

– einde artikel –

Je las een Premium artikel uit Gezond Verstand

Volg ons op social media

Kijk en beluister Gezond Verstand via

X


Dit artikel is alleen voor abonnees
Login als abonnee of abonneer je om onbeperkt alle artikelen te lezen.
Word nu abonnee van Gezond Verstand Magazine

Kies uit een jaar– of kwartaalabonnement en ontvang de meest kritische en onafhankelijke kijk op actuele onderwerpen.
Wil je liever digitaal lezen? Voor slechts €60 per jaar heb je al een digitaal abonnement.
Je krijgt na je bestelling direct toegang tot alle uitgaven op de website.

Gerelateerde berichten

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.