Scroll Top

Het is nooit altijd zo geweest | Editie 92

Thumb92 vierkant website
Het is nooit altijd zo geweest | Editie 92

Karel van Wolferen bespreekt de gevaren achter het cliché ‘’Het is altijd al zo geweest’’. Oppervlakkige benaderingen kunnen leiden tot het normaliseren van militaire fouten en rampzalige beslissingen. Dit onderwerp is nauw verwand met onwetendheid van politici en burgers en de uitrol van de voorgeschreven werkelijkheid.

Andere actualiteiten die de inspiratie waren voor de artikelen in Gezond Verstand nummer 92, worden door Karel van Wolferen ook kort belicht.

Wilt u toch direct het eerste artikel van Karel van Wolferen lezen uit nummer 92 van Gezond Verstand? Houd dan de website en onze nieuwsbrieven in de gaten, want daar delen we het voordrachtartikel alsnog.

In deze editie

Dat onwetendheid, simplistische denkbeelden en taal grote gevaren met zich meebrengen voor het normaliseren van (politieke) fouten en het escaleren van conflicten, is een belangrijk onderwerp in editie 92 van Gezond Verstand dat bij meerdere artikelen terugkomt.

In Europa wordt praten over de werkelijkheid bemoeilijkt door een taalverloedering. Het gaat om nietszeggende politieke etiketten die op partijen, denkrichtingen en maatschappelijke ontwikkelingen worden geplakt. De voorgeschreven werkelijkheid wordt bevestigd door de controle vanuit de CIA en FBI op Wikipedia en chatbots op basis van AI. Kunstmatige intelligentie speelt ook een rol bij voorspelbare (pop)muziek wat aangestuurd wordt door Spotify om royalty’s te besparen.

EU-regels dwingen Europese bedrijven tot gedetailleerde CO2-rapportage onder de CSRD, gericht op klimaatneutraliteit tegen 2050. Deze en andere Westerse regelgeving op niet-bestaande problemen, veroorzaken groei van de BRICS.

In de rubriek van de Medische Werkelijkheid, waar maarliefst 4 artikelen over zijn geschreven, wordt de kritiek rondom het overdadig gebruik van zonnebrandcrèmes besproken en is er speciale aandacht voor de Limburgse huisarts Rob Elens.

Verder in nummer 92:

– Horen, Zien en Zwijgen in de Medische Wereld
– Kort medisch nieuws over; oversterfte, injecties, People’s Vaccine Inquiry & myocarditis
– Komt er een bredere rampzalige oorlog?
– Vrede, nieuwe relaties en eerherstel tussen Syrië en voormalige vijanden
– Poetin op staatsbezoek in Noord-Korea en Vietnam
– Maleisië vraagt BRICS-lidmaatschap aan
– Én de voorspelde nieuwe pandemie begint

Gerelateerde video’s
Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.