Scroll Top

Oorlogstokers, weigerende burgers en actualiteiten | Editie 91

Thumb voordracht91 vierkant website
Oorlogstokers, weigerende burgers en actualiteiten | Editie 91

Dit keer geen voorgelezen voordracht zoals u eerder bij Gezond Verstand gewend was. Karel van Wolferen had bij de vorige voordrachtvideo al aangegeven dat de twee wekelijkse video’s er in de toekomst íets anders uit gaan zien. Een extra focus op de actualiteiten is het resultaat.

Wilt u toch direct het eerste artikel van Karel van Wolferen lezen uit nummer 91 van Gezond Verstand? Houd dan de website en onze nieuwsbrieven in de gaten, want daar delen we het voordrachtartikel alsnog.

In deze editie

Deze editie van Gezond Verstand gaat in op het controversiële voorstel van Ursula von der Leyen om een ‘Europees Democratieschild’ te creëren, bedoeld om desinformatie te bestrijden, en de mogelijke gevolgen voor de vrijheid van meningsuiting. De verhoogde geopolitieke spanningen tussen NAVO-landen en Rusland, en de mogelijke gevolgen van Europese steun aan Oekraïne met langeafstandsmissiles wordt belicht. Verder wordt de politieke en maatschappelijke invloed van Dick Schoof onderzocht.

Een ander belangrijk onderwerp is het Nederlandse beleid om woningen gasvrij te maken, waarbij de financiële en praktische uitdagingen worden belicht. De terugkeer naar kernenergie wordt besproken, met een focus op de ontwikkeling van Small Modular Reactors (SMR’s) als een veiliger en efficiëntere vorm van kernenergie. Het artikel over het klimaatbeleid toont aan dat veel Nederlanders weerstand bieden tegen klimaatmaatregelen, voornamelijk vanwege de kosten en beperkte persoonlijke voordelen.

Verder in nummer 91:

– Nieuwe Omgevingswet dient Agenda 2030
– Verlies Amerikaanse soft-power
– Communicatietips over corona’vaccins’
– Levensverzekeraars constateren verhoogte sterfte jongeren
– Een jaar vol verkiezingen in Duitsland
– Turkije+Thailand wensen lid te worden van BRICS
– Grensconflict Hezbollah en Israël
– Scott Ritter verboden naar Rusland te vliegen

Gerelateerde video’s
Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.