Scroll Top

Ontsnap uit de mediakooi: De verboden realiteit achter Westerse media| Editie 93

Thumb vierkant website (1)
Ontsnap uit de mediakooi: De verboden realiteit achter Westerse media | Editie 93

In zijn kenmerkende, onthullende stijl belicht Karel van Wolferen in de voordracht van nummer 93 de verstikkende greep van de media op de publieke perceptie. Hij beschrijft een ‘mediakooi’ waar zelfs de zogenaamd wakkere mens moeite heeft te ontsnappen aan voorgekauwde werkelijkheden. Karel benadrukt hoe deze misleiding zich ook uitstrekt tot Nederland, waar de media cruciale feiten onderdrukken en nalaten de overheid kritisch te bevragen, vooral in zaken als internationale politiek en binnenlands beleid, verhuld onder de valse schijn van objectiviteit.

In deze editie

Oorlog of vrede? In Gezond Verstand nummer 93 wordt hier veel over geschreven. Zo kwam Poetin met een verrassend vredesvoorstel, neemt de steun voor Israël af van vrijwel alle niet-westerse landen, staat het Amerikaanse front in Oekraïne op instorten en wijst ook de voorlopige overwinning van Le Pen in Frankrijk op een kentering in de Franse oorlogsretoriek. Dit terwijl de Duitse Minister van Defensie bijna een miljoen jongeren rekruteert om tegen Rusland te vechten.

Verder benoemt de redactie voorbeelden van tekortschietende overheidscompetentie in de energietransitie, wordt toegelicht hoe boorplatforms en windturbines schade aan de natuur veroorzaken en wordt Nederlands agrarisch gebied opgeofferd voor militaire opslag en oefeningen.

Verder in nummer 93:

– Dick Schoof en het nieuwe Deep State kabinet
– Baanbrekend oversterfte-onderzoek
– Teruggetrokken injectienieuws in The Lancet
– Israëlische bombardementen
– De verborgen kernwapens
– Groeiende macht Houthi’s in Jemen

Gerelateerde video’s
Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.