Scroll Top

Nummer 78 (25 nov. 2023)

Nummer 78 min
Nummer 78 (25 nov. 2023, jaargang 4)
Nummer 78 min

In Gezond Verstand 78 doorgronden we de diepe malaise van het hedendaagse Westen, een werelddeel verstrikt in eigen onkunde en geopolitieke intriges. Met een diepgaande blik op de huidige staat van politieke, economische en maatschappelijke systemen, onthullen we op een feitelijke manier de verborgen krachten die onze wereld vormgeven.

De onthulling van de ware aard van “fossiele” brandstoffen schijnt een nieuw licht op lang aangenomen wetenschappelijke inzichten en de fabels rondom energietransitie en milieubeleid. Verder onderzoeken we hoe politieke kartels blindelings externe machten volgen, waardoor hun eigen onkunde en afhankelijkheid zichtbaar worden.

Tegelijkertijd bieden we inzicht in de misleidende beloften van de Conference on the Future of Europe, die een gereguleerde dystopie onthullen achter de façade van een Europees paradijs.

Ook gaat dit nummer in op de zorgelijke tendensen van seksualisering in het onderwijsRutgers Stichting en de voortdurende manipulatie door Big Pharma, die verstrekkende gevolgen hebben op onze samenleving.

En verder:
• De nieuwe fosfaatfantasie om de Nederlandse boer weg te werken.
• Rechtszaken tegen Covid-injectiefabrikanten komen op gang.
• De laatste updates in de Covid-‘vaccin’ nieuws.
• West-Azië in oorlog.
• Turbulente tijden in Kiev.

Nummer 78 van Gezond Verstand is (digitaal) beschikbaar vanaf woensdag 22 november voor onze abonnees en is ook te downloaden als pdf.

Ben je (nog) geen abonnee?

Gezond Verstand is voor abonnees online te lezen.
Ben je nog geen abonnee? Meld je dan hier aan.
Je kunt Gezond Verstand ook los bestellen of downloaden (PDF) in de webshop.

Voordracht Karel van Wolferen

Karel van Wolferen is, na zijn verkoudheid van twee weken geleden, scherper dan ooit! Hij benoemt het gebrek aan competentie in verschillende werkgebieden. Het is dan ook niet gek dat de Westerse wereld, en daarmee ook Nederland, aan het aftakelen zijn. Karel vreest geen onderwerp en belicht de verschillende artikelen waar over wordt geschreven in editie 78 van Gezond Verstand. Vervolgens bespreekt hij samen met collega Anne Willemsen hoe er vanuit verschillende landen wordt gekeken naar de oorlog in Gaza.

Bronnen
Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.