Scroll Top

Nummer 76 (28 okt. 2023)

Nummer 76 min
Nummer 76 (28 okt. 2023, jaargang 4)
Nummer 76 min

In deze editie van Gezond Verstand beginnen we met schijnwetenschap die de plaats inneemt van integer onderzoek en stellen we de vraag: bevinden we ons werkelijk in een nieuwe middeleeuwen waar vrije onderzoekende geesten onderdrukt worden?

We leggen de alarmerende angst en profijtparallellen bloot tussen Aids en Covid-19 en onthullen hoe angst als wapen is gebruikt tegen de bevolking. Terwijl het wereldtoneel getuige is van de intense gebeurtenissen in Gaza en omstreken, zoomen we in op Netanyahu en de complexe geopolitieke situatie van een steeds meer geïsoleerd Israël.

Verder schrijven we over de verwaarlozing van zonnevlek-cycli in de klimaatdiscussie en waarom sommigen geloven dat we aan de vooravond staan van een nieuwe kleine ijstijd. En terwijl het water wereldwijd een pandemiestatus dreigt te krijgen, bespreken we de aangekondigde “watercrisis”.

En verder:
•   De afvallige paus als dienaar van het misdaadsyndicaat
•   De lichamelijke schade door het Covid-19 biowapen
•   “You will own nothing” heeft geen kans van slagen
•   De gevaarlijke griepprik
•   De kansen voor Robert F. Kennedy jr.

Het nieuwste nummer van Gezond Verstand valt vanaf woensdag 25 oktober bij de abonnees op de mat. Ook digitaal als pdf te lezen.

Ben je (nog) geen abonnee?

Gezond Verstand is voor abonnees online te lezen.
Ben je nog geen abonnee? Meld je dan hier aan.
Je kunt Gezond Verstand ook los bestellen of downloaden (PDF) in de webshop.

Voordracht Karel van Wolferen

Karel van Wolferen doet nu, exact twee weken na de start van de aanval in Gaza, verslag van het conflict tussen Israël en Palestina. Hij belicht de rol van de premier Benjamin Netanyahu en geeft achtergrondinformatie van de gespleten politiek in Israël.
Scenario’s van verdere escalatie en mogelijkheid van de-escalatie door internationale diplomatieke hulp worden besproken. Niet alleen buurlanden Egypte, Libanon en Syrië, maar ook de geopolitieke rol van Iran, Amerika, Rusland en China zijn essentieel om een goed beeld te kunnen krijgen van deze oorlog.

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.