Nummer 54 (23 nov. 2022)

Nummer 54 (23 nov. 2022)
In dit nummer:

Autonomie-gekte
Stembusfraude in de VS
Ruimen van de mensheid
Ondergeboorten
Hypercorruptie

Ben je (nog) geen abonnee?

Gezond Verstand is voor abonnees online te lezen.
Ben je nog geen abonnee? Meld je dan hier aan.
Je kunt Gezond Verstand ook los bestellen of downloaden (PDF) in de webshop.

De bronnen en voetnoten per artikel.

De onwerkelijke werkelijkheid na de Amerikaanse midterm-verkiezingen

https://www.unz.com/proberts/another-stolen-election/

https://www.armstrongeconomics.com/international-news/politics/2022-a-house-divided-eventually-falls/

https://edition.cnn.com/interactive/2022/politics/exit-polls-2022-midterm-2018-shift/

https://www.lewrockwell.com/2022/11/no_author/crime-spikes-mike-lindell-shows-real-evidence-of-election-fraud/

https://www.armstrongeconomics.com/armstrong-in-the-media/interview-there-may-not-be-a-2024-election/

https://www.armstrongeconomics.com/international-news/politics/the-midterm-elections-the-decline-fall-is-in-motion/

https://www.demorgen.be/snelnieuws/joe-biden-waarschuwt-voor-ongekende-bedreiging-van-de-democratie-in-aanloop-naar-midterm-verkiezingen~b13f0fca/

https://edition.cnn.com/2022/11/10/politics/arizona-nevada-senate-results/index.html

https://www.maxvandaag.nl/sessies/themas/geld-werk-recht/spanning-stijgt-in-de-vs-door-midterms-wat-staat-er-op-het-spel-bij-de-tussentijdse-verkiezingen/

https://nos.nl/collectie/13916/artikel/2450829-arizona-wederom-brandpunt-bij-verkiezingen-vs-in-twee-jaar-nooit-rustig-geweest

https://graphics.reuters.com/USA-BIDEN/POLL/nmopagnqapa/

https://www.foxnews.com/politics/maricopa-county-arizona-officials-say-20-voting-locations-experiencing-hiccups-tabulators

https://www.foxnews.com/elections

https://www.foxnews.com/politics/south-florida-shift-helps-desantis-rubio-cruise-victory

https://edition.cnn.com/politics/live-news/election-results-congress-senate-house-11-09-2022/index.html

https://www.nytimes.com/2022/11/09/us/politics/trump-election-candidates-voting.html

https://knpr.org/knpr/2022-07/laxalt-campaign-confirms-new-spokesperson-was-jan-6-insurrection

https://www.globalresearch.ca/reflections-2022-midterm-elections/5798744

https://www.cnbc.com/2022/07/11/most-democrats-want-biden-not-to-run-for-president-in-2024.html

https://www.cbc.ca/radio/asithappens/scott-jennings-ron-desantis-1.6646004

De overheid schendt ons grondrecht om te betogen
Reacties en dialoog (alleen voor abonnees)

Alleen abonnees kunnen hier reacties plaatsen.
Op het ledenforum vind je een totaaloverzicht van alle reacties en discussies op deze website.

Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jan Nys

Reactie op artikel over autonomie. Wie gelooft dat het bestuur vroeger gewerkt heeft in het voordeel van de samenleving, kan bij nader toezicht concluderen dat het gecorrumpeerd is. Er is echter een kleine groep moedige, intelligente mensen die ervan uitgaan dat dit niet zo is omdat het bedrog in het systeem ingebakken is. Niet het systeem zelf is corrupt, maar de bestuurders zijn corrupt geworden omdat het systeem zelf altijd bedrog geweest is en daardoor corruptie stimuleert. De bestuurders die als marionetten dit systeem uitvoeren, beseffen zelf niet of nauwelijks of gedeeltelijk dat ze bedriegen met uitzondering van de top die het wel moet weten om de macht die ze vertegenwoordigt, te dienen. Het artikel dat de beweging van autonomen bekritiseerd, is een beetje te vergelijken met wat men ons wijsmaakt dat een vaccin zou zijn: een verzwakte ziektekiem die in het lichaam gebracht wordt om het immuunsysteem te stimuleren er antilichamen tegen te ontwikkelen. Het is goed dat er kritiek komt op de autonome beweging. Zo kan ze alleen maar sterker worden. Maar dan moet de uitdaging de moeite waard zijn. Dit artikel is dat echter niet. Het is daar veel te oppervlakkig voor. Het tekstje wordt gekleurd door te… Lees verder »

Cedric Schmeits

Ik begin steeds meer moeite te krijgen met artikelen zoal: “Het ruimen van een deel van de mensheid is begonnen“.
Er worden nogal wat boute uitspraken gedaan, met verwijzingen naar wat de een of de ander heeft gezegd, maar de vermelding van de bron ontbreekt.
Voorbeelden: Bill Gates zou herhaaldelijk genoemd hebben dat er vermindering van 2 miljard mensen nodig zou zijn. Echter geen bron. Vervolgens wordt de opmerking gemaakt dat er opvallende en radicale voorstellen hieromtrent van John D. Rockefeller kwamen. Welke voorstellen worden hier bedoeld? Weer geen bron.

Het is niet zo zeer dat ik het niet geloof, dacht zelfs de video van Bill Gates ooit gezien te hebben waar hij een dergelijke uitspraak doe, het gaat mij er meer om dat als je een dergelijk artikel met iemand anders bespreekt en de bronnen staan duidelijk vermeld, dat je dan ook adequate meteen kunt zeggen, zo en zo is dit artikel onderbouwd. Hierdoor zijn er deze conclusies uit gekomen.

Dan zou je dus op die manier ook kunnen komen dat er opzettelijk is begonnen met: “massamoord op wereldschaal

Jan Nys

De overheid schendt ons grondrecht om te betogen. Dit artikel klaagt de discrepantie aan tussen enerzijds de Grondwet en het internationaal recht en anderzijds een gewone wet en gemeentelijke verordeningen. Het recht op betogen mag volgens de Grondwet beperkt worden om drie redenen: risico’s voor gezondheid, verkeer en wanorde. De Wet openbare manifestaties stelt dat kennisgeving vooraf verplicht kan worden. Deze beperking komt niet voor in artikel 9 van de Grondwet die het recht op betogen vastlegt. De schrijver vraagt zich af of extra beperking van voorafgaande kennisgeving in strijd is met de geest van de Grondwet. Het is niet alleen tegen de geest maar ook tegen de letter want deze beperking wordt niet in de Grondwet vermeld. Dan is er de uitspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens dat verplichting van voorafgaande kennisgeving geen reden mag zijn om een betoging te verbieden. Het internationaal recht staat boven alles. Daaronder staat de Grondwet. Daaronder de wetten die in het parlement gestemd zijn en op lokaal niveau de besluiten van de gemeenteraad. Daaronder ministeriële besluiten en andere beslissingen van autoriteiten en ambtenaren van de uitvoerende macht. Als de Grondwet betogen toelaat en de beperking van verplichte voorafgaande… Lees verder »

Jan Nys

Op het artikel “Gebrek aan verzet vanuit de Protestantse Kerken…”   In de brief aan de Romeinen roept Paulus in het dertiende hoofdstuk op om de macht te gehoorzamen. Dat is voor bijbellezende protestanten reden om zich niet te verzetten en ervan uitgaande dat gehoorzaamheid een soort gebod is, de macht ook niet in twijfel te trekken en te geloven wat ze de samenleving dicteert. Paulus is altijd gezagstrouw geweest. Hij kwam uit een vooraanstaande familie. Hij was Romeins staatsburger waardoor hij door de macht geprivilegeerd werd. Het protestantisme is bezield door Paulus. Dat kunnen we afleiden uit een bijzonder boekje: “Korte vertelling van de antichrist” door de invloedrijke filosoof Solovjov. Het is een fictief werk waarin het kwade over de wereld heerst maar op christelijke tegenstand stuit. Solovjov noemt drie verzetslieden: paus Petrus II als vertegenwoordiger van de katholieken, professor Ernst Pauli (Paulus) als vertegenwoordiger van de protestanten en de starets Joannes als vertegenwoordiger van de orthodoxen. De namen die hij koos, zijn de vruchten van een diep begrip van het christelijk geloof.   Als Vlaming valt het me op hoe gezagstrouw Nederlanders zijn, hoezeer ze een geslacht vereren van mensen die wegens hun blauwe bloed neerkijken op hen.… Lees verder »

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.