Scroll Top

Voordracht nummer 32: “Valt er nog iets te redden?”

Voordracht nummer 32: "Valt er nog iets te redden?"
Voordracht Karel van Wolferen: “Valt er nog iets te redden?”
Let op: indien de video niet beschikbaar is op Youtube, dan is er een backuplink te vinden op Rumble.
Reacties (alleen voor leden)
Alleen abonnees kunnen reacties plaatsen.

Reacties (6)

Een van de grootste zwakten van Van Wolferen is, vind ik, zijn gebrek aan enige specialisatie. Van Wolferen heeft nooit gestudeerd en heeft alleen zijn middelbare school afgemaakt. Dat hoeft geen domheid te betekenen, dat is hij ook niet, maar ik merk in zijn betogen een te grote slordigheid. Die slordigheid kan zijn ontstaan omdat hij niet inziet hoeveel tijd het kost om grote systemen als ons rechtssysteem of economische systeem te begrijpen. Ik krijg niet de indruk dat hij veel verstand heeft van economie.

Waarom ik dit zeg is omdat we telkens worden bang gemaakt met een ineenstorting van ons economische systeem zonder dat duidelijk wordt waarom. Dat de schulden toenemen of dat Gates rijker wordt, zijn onvoldoende argumenten.

Denk namelijk eens na wat het betekent dat Bill Gates 50 miljard dollar, of meer, bezit. Dat betekent niet dat de wereld dat geld kwijt is of dat geld niet kan uitgeven. Het betekent ook niet dat erdoor inflatie is ontstaan omdat er zoveel geld is bijgekomen, of zo. Het bijzondere is dat het eigenlijk niet zoveel betekent, want Gates kan dat geld toch niet opmaken.

Het is dus niet zozeer een economisch probleem. Dat is ook de reden dat de huidige machtsgreep niet over geld gaat, het gaat over macht. Het gaat over het afpakken van onze vrijheid, geld is slechts bijzaak.

Overigens is motivering een verantwoording, een typisch juridische term, waar Van Wolferen motivatie bedoelt, een geestestoestand. We wachten bijvoorbeeld al twee jaar op een goede motivering van het regime Rutte voor zijn beleid. De motivatie daarvoor zal duidelijk zijn.

Beste Nils,

Op deze site komt de ineenstorting van de Westerse economie vaker ter sprake https://dissident.one/2021/12/20/25500/ .
Hier ook een interessante discussie https://www.youtube.com/watch?v=cl93Ik5SmJU

Ik denk dat we niet onder een crash uitkomen, waarschijnlijk wordt het een middel om mensen die kampen met de gevolgen van een faillissement een basisinkomen aan te smeren zodat volledige staatsafhankelijkheid onstaat en mss een middel om spaargeld te ontfutselen of te ontwaarden?
We gaan het zien, helaas.

Ik denk dat de Great Reset een grote economische factor heeft, het is voor zover ik begrepen heb gebruikelijk voor het bankwezen om de meest grove kunstgrepen uit halen om controle te houden op de geldstroom en de macht hierover te vergroten.
Ik weet ook niet voor hoever je de hang naar geld en macht als 2 aparte entititeiten uit elkaar kunt pulken.

Ik heb enkel jaren op de teller staan en geen enkele specialisatie. Maar wat heeft die specialisatie van de “virologen” nu opgeleverd? Infectie daar draait het ganse leven rond en ieders leven is daaraan ondergeschikt gemaakt willen of niet. Zoals zoveel die enkel door een microscoop kijken zijn ze het overzicht van het complete geheel kwijt.

Ik heb geen specialist nodig die mij voor dom verslijt en daardoor nooit in heldere bewoordingen zijn theorie uitlegt maar wel in korte bewoordingen slogans uit om mij in een welbepaalde richting te sturen. Ik ben ze allen zat.

Wat Karel Van Wolferen biedt is een overzicht van vele zaken die allemaal aan elkaar hangen en elkaar beinvloeden. Behoeft een thema meer duiding dan ga ik zelf op zoek. Ik hoef alles niet op een dienblaadje.

“Een van de grootste zwakten van Van Wolferen is, vind ik, zijn gebrek aan enige specialisatie. Van Wolferen heeft nooit gestudeerd en heeft alleen zijn middelbare school afgemaakt”

buiten het feit van de enorme dedain die deze opmerking uitstraalt, vind ik dat als de eerste zin van jouw vermeende argumentatie begint met een drogreden, dan ben je af !
als 2e weerlegging wordt er door jou erg veel waarde gehecht aan scholing/onderwijs wie iemand heeft doorlopen.
het onderwijs is de laatste 40/50 jaar zwaar geïnfiltreerd door soros met de woke en 2030 agenda ideologie om cultureel marxistische redenen.
dus leg mij eens uit wat dat papiertje(diploma) nou eigenlijk voorstelt ? behalve dat je (onbewust) bent gekneed en gemasseerd zoals de “the happy few” het voor ogen hebben.

kort samengevat, ga zelf een krant beginnen mr graaf, ga wij kijken wat je er van bakt….

HELEMAAL met je eens Benno. Dit is nog maar het topje van de ijsberg, dat Karel (heeft) bekend gemaakt. Een boek als ” bron” vermelden, wilt nog niet zeggen dat er ook de waarheid in staat. Probeer jij es ” ongecensureerd” iets te plaatsen maar? Met wikken-en-wegen, kan hij maar dit bekend maken en moet je zeggen: daarmee is het 1 van de eersten die zo publiekelijk erover praten.
Het klopt helemaal, hij vertelt ” EXACT” de dingen die ik ook zou vertellen. Als we alles wat niet normaal is normaliseren, is het einde zoek.
Ik vind nl dat we geen enkel klimaatprobleem hebben, Dat ” groene” energie nagenoeg onmogelijk is, We kunnen niet zonder fossiele grondstoffen. Dat de meeste leiders zo hypocriet en gevaarlijk zijn als het maar kan.Jij denkt w.s. net als iedereen dat hij ” Timboektoe” verhalen verteld. Jammer jou maar maar sinds ong 2, dat ik naar hem luister. Heb ik niets uit zijn mond horen komen, waarbij ik een vraagteken bij het, na het raadplegen van mijn eigen zeer eenvoudige logica. Alles klopte, precies zoals ik van mijn vader destijds hoorde en dacht: ” ..hoe verzin je het…?” Tot hij zei , ervaringsdeskundige te zijn en de getuigen en bewijzen van zijn ervaring op tafel legde. Hij was geboren in 1943 en van zijn jeugd tot 1980 stond er doodstraf op hem.

Ik heb zelf een grote hekel aan de geforceerde positiviteit die afgelopen jaren zo in de mode is geweest, terwijl daar vaak geen basis voor te vinden is. Het toekomstbeeld is beslist donker, bij het merendeel van mensen is er nog steeds geen doorkomen aan dat zij op grote schaal belazerd worden door hun overheid die dit in opdracht van het inmiddels bekende clubje psychopaten doet. De verschrikkingen uit het verleden liggen ‘ver’ achter ons en zoiets is tegenwoordig gewoon niet meer mogelijk.
Er wordt heel misplaatst nuchter en verstandig gedaan over de afbraak van onze verworvenheden terwijl dit in een ontwikkelde samenleving eigenlijk tot grote zorg en opstand zou moeten leiden.
Wat mij vooral verbaast is dat alle grove transgressies die duidelijk anti-democratisch en ongrondwettelijk zijn, afgedaan worden als kanttekeningen en bijzaak- ook door normaliter intelligente en onderlegde mensen. Geruststelling en een gevoel van redelijkheid willen bewaren (als in, de situatie hanteerbaar maken) tellen blijkbaar vele malen meer dan simpelweg de signalen erkennen dat ons maatschappelijke leven opzettelijk in hoog tempo wordt verminkt. Dat zou onrust geven en dwingen tot actie.
Hoeveel rook in de vorm van artsen die zich samenpakken, analyses van klokkenluiders, getuigenissen van zorgpersoneel, kritiek van experts op de wetenschap achter het corona beleid, blootgelegde leugens van onze ministers etc, moet er nog komen voordat de gemiddelde persoon eens bereid is te aanvaarden dat er mogelijk ook vuur is?
Ik heb er een hard hoofd in, het wordt waarschijnlijk een geupdate variant van ‘wir haben es nicht gewusst’.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.