Voordracht Karel van Wolferen nummer 19: “Gekaapte instituties”

Voordracht Karel van Wolferen nummer 19: "Gekaapte instituties"
Voordracht Karel van Wolferen nummer 19

Voordracht Karel van Wolferen: Gekaapte instituties

Reacties (alleen voor leden)
Alleen abonnees kunnen reacties plaatsen.
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nils Graaf

Met de kennis van nu kunnen we stellen dat de media nooit echt goed hebben gefunctioneerd, wel beter dan vandaag. Het is met de komst van het internet zoveel gemakkelijker geworden om oude mediaverhalen te toetsen dat we nu kunnen zien dat al eeuwen het narratief doorspekt is van onwaarheden. Veel van die onwaarheden staan nog steeds in onze geschiedenisboekjes. Om er één te noemen, de aanleiding voor de tachtigjarige oorlog had waarschijnlijk weinig met godsdienst te maken. Ander onderwerp, maar graag wil ik hier een lans breken tegen de gedachte dat de huidige machtsgreep louter gaat om het vergaren van meer geld. Het gaat in de eerste plaats om macht, niet om geld. Macht over mensen verkrijg je wanneer zij behoeftig zijn, niet wanneer zij ook rijk zijn, hoe rijk je als oligarch ook mag zijn. Zeker nu we zien dat er zoveel geld wordt bijgedrukt, waardoor iedereen zich rijk kan voelen, kan het niet anders dan dat er zwaar weer op komst is. Dit kan de bedoeling niet zijn. We kunnen dus al voorspellen dat die ruimgeldpolitiek tijdelijk is. Die is er alleen in de wittebroodsweken van dit nieuwe fascisme. Het herinnert aan Duitsland waar vanaf 1933 ook… Lees verder »

Nils Graaf

Tip aan de redactie: https://www.themoscowtimes.com/2021/06/17/russias-unprecedented-mandatory-vaccination-push-divides-society-a74237

Probeer nou eens te verklaren waarom Moskou volledig aan de leiband loopt van het corrupte internationale Coronabeleid. Wordt het niet eens tijd dat Gezond Verstand daaruit de conclusie trekt dat in Moskou hetzelfde regime regeert als bij ons?

Dat scheelt weer toneelrecensies over de onderhandelingen tussen Poetin en Biden. Of presenteer het tenminste als toneelstukjes.

En mocht GZ werkelijk willen weten hoe ver die toneelstukjes gaan: https://graafvanholland.jouwweb.nl/reis-naar-de-russische-atoombom

Losse uitgave bestellen

Selecteer een uitgave en druk op Doorgaan.
Het kan enkele seconden duren voordat je wordt doorgestuurd.

Ga naar de webshop als je een uitgave in PDF formaat wilt downloaden.

Welke uitgave wil je bestellen?
Aantal exemplaren

This will close in 0 seconds

PDF downloaden.

Als deelnemer van Gezond Verstand kun je alle uitgaven als PDF downloaden.

Om een uitgave te downloaden moet je het bestelproces doorlopen, maar hoef je niets te betalen. Je kunt het bestand daarna downloaden vanuit Mijn Account > Downloads.

Welke uitgave wil je downloaden?