Scroll Top

Voordracht nummer 19: “Gekaapte instituties”

Voordracht nummer 19: "Gekaapte instituties"
Voordracht nummer 19

Voordracht Karel van Wolferen: Gekaapte instituties

Reacties (alleen voor leden)
Alleen abonnees kunnen reacties plaatsen.

Reacties (2)

Met de kennis van nu kunnen we stellen dat de media nooit echt goed hebben gefunctioneerd, wel beter dan vandaag. Het is met de komst van het internet zoveel gemakkelijker geworden om oude mediaverhalen te toetsen dat we nu kunnen zien dat al eeuwen het narratief doorspekt is van onwaarheden. Veel van die onwaarheden staan nog steeds in onze geschiedenisboekjes. Om er één te noemen, de aanleiding voor de tachtigjarige oorlog had waarschijnlijk weinig met godsdienst te maken.

Ander onderwerp, maar graag wil ik hier een lans breken tegen de gedachte dat de huidige machtsgreep louter gaat om het vergaren van meer geld. Het gaat in de eerste plaats om macht, niet om geld. Macht over mensen verkrijg je wanneer zij behoeftig zijn, niet wanneer zij ook rijk zijn, hoe rijk je als oligarch ook mag zijn. Zeker nu we zien dat er zoveel geld wordt bijgedrukt, waardoor iedereen zich rijk kan voelen, kan het niet anders dan dat er zwaar weer op komst is. Dit kan de bedoeling niet zijn.

We kunnen dus al voorspellen dat die ruimgeldpolitiek tijdelijk is. Die is er alleen in de wittebroodsweken van dit nieuwe fascisme. Het herinnert aan Duitsland waar vanaf 1933 ook ineens heel veel krediet beschikbaar was om de burger politiek af te kopen. De komende krapgeldpolitiek, die nog wel even op zich laat wachten, zal een ravage aanrichten.

We zien daarnaast dat het investeringsklimaat voor de dienstensector zeer sterk is verslechterd waardoor onze diensteneconomie niet anders dan kan gaan krimpen. De komende economische crisis, geheel gepland, zal de behoeftigheid brengen die iedereen weer klein krijgt.

Elke eeuw heeft de macht, al milennia dezelfde machthebbers, ons klein gekregen met oorlogen. Nu is griep de nieuwe oorlog. Van deze oorlog worden die machthebbers niet rijker, maar wel relatief.

Tip aan de redactie: https://www.themoscowtimes.com/2021/06/17/russias-unprecedented-mandatory-vaccination-push-divides-society-a74237

Probeer nou eens te verklaren waarom Moskou volledig aan de leiband loopt van het corrupte internationale Coronabeleid. Wordt het niet eens tijd dat Gezond Verstand daaruit de conclusie trekt dat in Moskou hetzelfde regime regeert als bij ons?

Dat scheelt weer toneelrecensies over de onderhandelingen tussen Poetin en Biden. Of presenteer het tenminste als toneelstukjes.

En mocht GZ werkelijk willen weten hoe ver die toneelstukjes gaan: https://graafvanholland.jouwweb.nl/reis-naar-de-russische-atoombom

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.