Scroll Top

Zitten we op een keerpunt? Amerikaanse tweedeling, protesten, BRICS steunt Iran | Editie 82

Thumbnail82 Website Vierkant
Zitten we op een keerpunt? Amerikaanse tweedeling, protesten, BRICS steunt Iran | Editie 82

Kijken we naar de macht, moet je kijken naar Amerika. De verschuivingen die daar plaatsvinden leren ons veel over het verval van het Amerikaanse machtsblok. Misschien kan het een keerpunt worden, net zoals met de boerenprotesten in Europa, maar we moeten niet vergeten dat het in veel landen verkiezingsjaar is.

Zoomen we uit, dan begrijpen we ook beter de geopolitieke rol van de BRICS. ”Het is net een spannende roman die je moet lezen als je naar het wereldtoneel kijkt” licht hoofdredacteur Karel van Wolferen zelfs toe, wanneer zijn collega Anne Willemsen vraagt naar het meest actuele internationale nieuws.

In deze editie

In de traditie van kritische en onthullende journalistiek doen we verslag van mondiale machtsverschuivingen. Zo beschrijven we hoe het westen de controle over de macht aan het verliezen is en de onterechte demonisering van Rusland, dat economisch Europa voorbij is gestreefd als de grootste economie van Europa. Ook leggen we de ongegronde kritiek van Nederland op Rusland bloot, waarbij we vraagtekens zetten bij de huidige politieke sentimenten.

Verder gaan we in op de fragiele financiën die de moderne technocratische staat ondersteunen en stellen we scherpe vragen over de authenticiteit van de klimaatnoodkreten van de elite, waarbij we de verborgen belangen onder de loep nemen. Bovendien werpen we een kritische blik op het recente Duitse volksopstand en de implicaties daarvan voor de politieke stabiliteit in Europa.

Tot slot analyseren we de mogelijke consequenties van nieuwe medische maatregelen en beschrijven we de ontwikkeling van de ‘sa-mRNA-vaccin’, een nog gevaarlijkere prik voor een denkbeeldig virus.

Verder in nummer 82:
– CO2-reductie leidt naar de middeleeuwen
– EU-AI-wet, instrument voor censuur en controle
– Taiwanese verkiezingen boekten geen anti-China-resultaat
– Vals onderzoek dat de voorgeschreven werkelijkheid creëert
– Het verslagen stuurloze Oekraïne dat doorgaat met vechten

Nummer 82 van Gezond Verstand is (digitaal) beschikbaar vanaf woensdag 7 februari voor onze abonnees en is ook te downloaden als pdf

Gerelateerde video’s
Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.