Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een lijst met de meest gestelde vragen.
Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met info@gezondverstand.eu.

Bestellingen worden 2x per week op maandag en donderdag verzonden. Het kan daarom – afhankelijk van de dag van bestelling – enkele dagen duren voordat je deze thuis ontvangt.
Als je bijvoorbeeld op dinsdag besteld, dan wordt deze op donderdag verzonden en valt de bestelling op vrijdag of zaterdag in de brievenbus.

Je kunt mailen naar gezondverstand@gezondverstand.eu  (onder vermelding van het ordernummer).
Het gemiste nummer wordt dan zo snel mogelijk nagestuurd.

Losse bestellingen en nazendingen kunnen tot 7 dagen in beslag nemen. Deelnemers ontvangen hun exemplaar rechtstreeks van de drukker.
Heb je vragen over de bezorging van Gezond Verstand, stuur een mail naar gezondverstand@gezondverstand.eu.

Als je voor de eerste keer iets bestelt op deze site, dan wordt er een account voor je aangemaakt onder het opgegeven emailadres. Je ontvangt hierover een email (gebruikersnaam + wachtwoord). Bij iedere volgende aankoop moet je inloggen als je iets bestelt.
Doe je dat niet en bestel je met een emailadres wat al eerder is gebruikt, dan verschijnt de melding “Er is al een account met dit emailadres”.
Ben je je gebruikersnaam en/of wachtwoord kwijt? Druk dan op Inloggen (hoofdmenu) en vervolgens op Wachtwoord vergeten.

Iedere deelnemer van de Stichting Gezond Verstand kan inloggen op gezondverstand.eu.
Ben je je gebruikersnaam en/of wachtwoord kwijt? Druk dan op Inloggen (hoofdmenu) en vervolgens op Wachtwoord vergeten.
Als je je wachtwoord wilt wijzigen, ga dan naar mijn account.
Als je problemen hebt met inloggen, neem dan contact op via gezondverstand@gezondverstand.eu.

Dat kan. Voor deelnemers die zich buiten Nederland bevinden worden bij het afrekenen automatisch de portokosten voor de levering van het nieuwsblad in rekening gebracht (voor binnen en buiten Europa gelden verschillende tarieven).

Woon je buiten Nederland en wil je niet op de post wachten? Dan is er de mogelijkheid om digitaal deelnemer te worden.
Met een digitale deelname krijg je via onze website toegang tot alle uitgaven van Gezond Verstand, inclusief de nieuwste uitgave. Je kunt reacties plaatsen en hebt toegang tot het forum. De uitgaven zijn uitsluitend online te lezen en zijn niet als download beschikbaar.
Je krijgt het nieuwsblad in niet thuisgestuurd.
Digitale deelname kost 50,- en is alleen beschikbaar voor deelnemers die buiten Nederland wonen of verblijven.

Zoals op je bankafschrift vermeld, betaal je je deelname of losse nummers via de betaalservice van Mollie Payments. Voor meer informatie en het opvragen van je Mollie betalingen verwijzen we je graag naar https://www.mollie.com/be/consumers.

Als je deelnemer wordt van Stichting Gezond Verstand, dan ontvang je 24 x per jaar het nieuwsblad Gezond Verstand.
Als je je inschrijft tot 5 dagen voor het verschijnen van het volgende nummer, dan ontvang je dat nummer thuis. Als je je binnen 5 dagen tot het verschijnen van het volgende nummer inschrijft, dan kunnen we de bezorging van dat nummer garanderen. In dit geval kun je het betreffende nummer los bestellen.

Ben je deelnemer? Ga dan naar bezorgadres wijzigen  (*eerst inloggen!) om je nieuwe bezorgadres aan ons door te geven, of stuur een email naar gezondverstand@gezondverstand.eu.
Als je eerder losse nummers bij ons hebt besteld en je wilt je volgende bestelling op een ander adres laten bezorgen, voer dan bij je bestelling het juiste (nieuwe) bezorgadres in.

Je kunt je gewenste deelname per mail doorgeven aan gezondverstand@gezondverstand.eu, onder vermelding van je naam, postcode, huisnummer en (als je dat nog hebt) het ordernummer van je deelname.

Je kunt hier een losse uitgave bestellen.

Je deelname is na het eerste jaar maandelijks opzegbaar.
Opzeggen kan per mail aan gezondverstand@gezondverstand.eu. Vermeld bij je opzegging je postcode en huisnummer.
Je account zal dan automatisch worden verwijderd.

Heb je iets bestelt op de site en wil je je account verwijderen? Dat kan. Ga hiervoor naar Mijn account (nadat je bent ingelogd) en kies Account verwijderen.
Let op: deze optie is niet beschikbaar voor deelnemers. Als je deelnemer bent en je je account wilt verwijderen, stuur dan een email naar gezondverstand@gezondverstand.eu.

Wil je deelnemer worden, ga dan naar https://gezondverstand.eu/doe-mee/.

Je kunt berichten van andere deelnemers markeren als misbruik, spam, of om andere reden rapporteren. Ga hiervoor naar het betreffende bericht. Zodra je met de muis over het bericht beweegt komt er een rood vlaggetje tevoorschijn. Klik hierop om het bericht te rapporteren.
Of neem contact op via gezondverstand@gezondverstand.eu.

Wil je verkooppunt worden, stuur dan een emailbericht naar sales@gezondverstand.eu.

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.