Boerenverstand – verslag

Boerenverstand
Boerenverstand

Ook deze week zijn de boerenprotesten alweer in volle gang. Maar laten we niet vergeten hoe ongelooflijk geslaagd het protest in Stroe was afgelopen woensdag. De sfeer en verbinding op die dag heeft er zeker aan bijgedragen dat nu meer boeren gezamenlijk optrekken om zich te verzetten tegen de uitrol van het Nederlandse stikstofbeleid.

Het idee om aanwezig te zijn tijdens deze demonstratie was ontstaan doordat een actieve Gezond Verstand lezer zijn trekker wilde beplakken met ons logo en vlag. Daarnaast gebruikten we steeds vaker de uitdrukking ‘’gezond boeren verstand’’. Gezond Verstand schrijft al sinds haar begin over thema’s zoals landonteigening, GMO, de voedselindustrie, klimaat en de stikstof-hoax. Deze onderwerpen lijken soms onder te sneeuwen tussen onze artikelen over Corona en de oorlog in Oekraïne, maar dit maakt ze niet minder belangrijk. Het is immers allemaal met elkaar verbonden als je kijkt naar de “Great Reset” 2030 plannen.

Om de overeenkomstige raakvlakken met de boeren te benadrukken, heeft Gezond Verstand een online “Boeren Verstand” editie uitgebracht (zie link onderaan) waar een aantal van de eerder gepubliceerde artikelen zijn samengevoegd. Een flyer van deze editie, samen met een promotiecode voor korting op een deelname, is uitgedeeld tijdens de protestactie in Stroe. Een grote groep van spontane vrijwilligers heeft maar liefst 5000 flyers uitgedeeld. Met de grote opkomst van boeren, hadden we wel vier keer zoveel folders kunnen uitdelen! De gesprekken die volgden met boeren en andere aanwezigen, waren openhartig en verduidelijkend; dat wat zij voelen qua onrecht en hoe zij onevenredig geraakt worden door de reset-plannen, verwoord Gezond Verstand op een onderbouwde manier. Dit opent het gesprek om ook verder te kijken naar de onderwerpen waar Gezond Verstand over schrijft.

Wil je Gezond Verstand helpen met het verspreiden van deze informatie?
De Boeren Verstand editie is vrij te downloaden via de pagina https://gezondverstand.eu/boerenverstand

En wil je iemand een deelname cadeau doen, of ben je zelf geïnteresseerd geraakt in alles waar Gezond Verstand over schrijft?
Dan kan je nu tijdelijk een kwartaaldeelname afsluiten met korting!
Gebruik de actiecode boerenverstand en wordt deelnemer voor €19,50 in plaats van €22,50.

Sluit je aan bij Gezond Verstand!

Doe mee en sluit je aan bij het Gezond Verstand netwerk.
Met kortingscode: boerenverstand sluit je een kwartaaldeelname af van € 22,50 voor slechts € 19,50.

Privacybeleid
Wanneer u onze website bezoekt, dan kan deze informatie via je browser opslaan voor specifieke services, meestal in de vorm van cookies. Hieronder kunt je je privacyvoorkeuren wijzigen. Houd er rekening mee dat het blokkeren van cookies van invloed kan zijn op je ervaring op onze website en de diensten die we aanbieden.